Oranje Nassau heeft zich niet kunnen revancheren van de 0-1 thuisnederlaag tegen Balk. Op sportpark De Wilgen werd het vanmiddag 1-1. ON bleef daardoor toch voor de vijfde keer op rij ongeslagen. Dit verslag is gebaseerd op aantekeningen van supporter Enno van der Laan en het verslag op het twitteraccount van Oranje Nassau. Verslaggever/fotograaf Bert Postma was afwezig, daarom ook geen foto's deze keer.

Het was moelijk voetballen op het droge hobbelige veld in Balk. Beide ploegen bedienden zich vaak van lange ballen. In de 6e minuut het eerste gevaar van Balk. De corner leverde echter niets op. Na 10 minuten kwam Oranje Nassau op achterstand. Doelman Erwin Heidekamp leek een vrij onschuldige bal van Mark Jan Groenewold te kunnen keren, maar het veld zorgde ervoor, dat de bal omhoog stuiterde zo Erwin kansloos liet. 1-0. Vijf minuten later was het  al weer gelijk. Rick Wiersma werkte een voorzet van links van de voet van Paul Bergtop keurig de bal in het doel. Volgens Enno werd in de 24e minuut Tim Deelen onderuit geschoffeld in het strafschopgebied. Maar scheidsrechter Rozema zag dat duideijk anders. In minuut 36 moest trainer Heerlijn wisselen, Niels Stenekes viel geblesseerd uit en werd vervangen door Thijs Gerlofs, die zijn rentree maakte na een aantal weken afwezigheid. Bij een aanval van Oranje Nassau vlagde de clubgrensrechter voor buitenspel, maar de scheidsrechter zag dat niet. De kans ging verloren maar ON nam de aanval weer over. De grensrechter stond nog steeds met de valg omhoog en nu floot de scheidsrechter wel terwijl er volgens Van der Laan nu geen sprake was van buitenspel. Vlak voor rust nog een opstootje. Rick Wiersma maakte op het middenveld een overtreding en kreeg daarvoor geel. Dat een Balk-speler een slaande beweging maakte ontging de scheidsrechter helaas, zodat dit onbestraft bleef.

Na rust drong Balk aan. Twee corners op rij leverden echter niets op. Vlak daarna werd Joshua Richardson onderuit gehaald door Marnix Zeldenrstr, de hiervoor een gele kaart kreeg. Enkele minuten later een gelekaart voor Jippe Zeldenrust. De derde gele kaart was voor Ivar Klijnsma. Uit de volgende vrije trap stuit Rick Wiersma op keeper Johan Berger, die later door Balk werd uitgeroepen tot 'man of the match'. Heerlijn wisselde nog een keer. Fokko Kronemeijer en Rhobin Brander werden vervangen door Rick Boyer en Kevin Brander. Voor Rick was dat ook een rentree na een lange periode afwezigheid wegens een blessure. Zijn laatste wedstrijd was in november 2021 tegen PKC. Ook Balk wisselde nog: Haye Boersma en Tom van der Meulen kwamen voor doelpuntenmaker Mark Jan Groenewold en Marnix Zeldenrust. In de 82e minuut probeerde Ard Veenhof het nog met een mooie vrije trap, maar ook deze keer redde keeper Berger. Thomas Careman kreeg in de 86e minuut nog geel. En Tim Deelen vuurde nog een vlammend schot op het doel, maar die ging recht op de keeper af. Er werd nog vijf minuten extra tijd bijgeteld waarbij Tim Deelen  en Caram Alveiri Alves nog geel kregen. Bij de gele kaar van Tim verzuchte de twitteraar dat alleen de scheids wist waarom. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Oranje Nassau zakte naar de tiend eplaats, maar in de derde periode staat het team van Heerlijn op een gedeelde tweede plaats. Nog kansen genoeg om in deze periode succesvol te zijn.

Volgende week een volgende kraker. Broekster Boys, dat ook gedeeld tweede staat in de periode. komt op bezoek. En tegen de ploeg van Patrick Zwart heeft Oranje Nassau ook nog wat goed te maken na de 4-0 nederlaag eerder dit jaar.

Komende zaterdag nieuwe kansen, dan komt Broekster Boys op bezoek.

KNVB info ON1