De 30-jarige Giovanni Salvo speelt komend seizoen voor Oranje Nassau. Hij is afkomstig van stadgenoot PKC ’83, waarvoor hij 3 seizoenen uitkwam. Daarvoor speelde hij 5 seizoenen voor andere stadgenoot vv Groningen.

Giovanni Salvo

Salvo speelt bij voorkeur als controlerende middenvelder, maar kan ook op diverse andere posities op het middenveld en achterin worden ingezet. De jonge Giovanni begon ooit met voetballen bij DIO Groningen en speelde voor VVG ook nog een tweetal seizoenen bij complexgenoot VVK.


Oranje Nassau is blij met de komst van Salvo. Het is een ervaren jongen die met zijn drive en strijdbaarheid een belangrijk element aan de huidige selectie toevoegt. Hij kenmerkt zichzelf als iemand die niet snel opgeeft en de natuurlijke bereidheid bezit om iets extra’s te geven. Daarnaast staan zijn voetbalkwaliteiten ook buiten kijf.

Salvo zelf over zijn keuze voor Oranje Nassau: ‘Met de huidige toptrainer Erwin Heerlijn heb ik nu enkele jaren goed contact en het voelde dat dit het moment was om onder hem te gaan spelen en voor de club Oranje Nassau. Ik denk dat ik als type speler van toegevoegde waarde ben voor het team volgend seizoen en dat we er een leuk en goed voetballend seizoen van gaan maken. Ik heb er in ieder geval zin in! Voor nu hoop ik dat ik met mijn huidige club PKC ’83 zo hoog mogelijk eindigt en dat beide clubs het seizoen goed afsluiten.’

KNVB info ON1