Kom je vrijdag 25 maart naar Oranje Nassau voor een gezellig kop koffie, word je gevraagd: "Heb je het al gehoord van Jaap Heins"? Op dat moment krijg je kippenvel en weet je meestal wel hoe laat het is. Dan krijg je de bevestiging, Japie is overleden.

DSC 7968

Door Bert Postma

Het was totaal onverwachts. Dood op bed gevonden door familieleden. Nog maar 66 jaar oud. We hebben vrij veel oudere leden bij Oranje Nassau, met diverse en sommige ernstige kwalen. Maar juist Jaap Heins. De man die niet rookt, die niet drinkt, die zich eigenlijk nooit opwindt en nooit kwaad wordt. Japie die alleen koffie drinkt en als je hem iets aanbied steevast een Aatje kiest. Juist Jaap, die met zoveel plezier ON bezoekt. En niet alleen voor het voetbal, maar vooral voor het klaverjassen. Altijd aanwezig op de Soos en de klaverjas avonden van de Vrienden van Oranje Nassau. Jaarlijks reed hij met mij mee naar Nuis voor de grote klaverjasmiddag voor Beatrixoord. Op de zaterdagmiddag altijd met zijn vaste maatjes, Harry, Lucas, Gezienus en Jens voor de wedstrijd aan de bak. Direct vrijdagvond hebben we met een minuut stilte op de klaverjas avond hem mogen gedenken. Jaap had zijn vaste plekje op de tribune waar hij de wedstrijden van het eerste elftal en die van de dames volgde. Jaap de man van, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Bij het klaverjassen trok hij zijn eigen plan en had geen boodschap aan commentaren als het ook anders kon. Hij dacht goed na over de dingen die hij deed en soms was dat best verrassend. Jaap (Japie) ondanks dat je niet de meest opvallende persoon bij Oranje Nassau was, we zullen jou en je vaak gulle lach missen. Rust zacht.

Verdere  gegevens over codoleren en uitvaart

Jaap is opgebaard in het Yardenhuis, Crematoriumlaan 2 in Groningen. Bezoek is mogelijk dagelijks tussen 14.00 en 18.00 uur. 
De afscheidsdienst zal plaatsvinden op donderdag 31 maart om 11.00 uur in de aula van begraafplaats Selwerderhof, Iepenlaan 204 in Groningen.
Na de begrafenis is er gelegenheid te condoleren.

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor