Opnieuw is Oranje Nassau tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg heeft in 2022 helaas nog geen punt gepakt. En dus hebben de oranjehemden zich nog niet weg kunne spelen van de gevarenzone. Dit korte verslag is gebasseerd op de gegevens van de twitteraar Gerrit Raaben.. Vaste verslaggever Bert Postma moest helaas verstek laten gaan. We hopen dat je er gauw weer bij bent Bert!

 Door Siemon Aiema

Onder leiding van inval scheidsrechter Robert de Wit begon Oranje Nassau energiek aan de wedstrijd. En ook Groningen liet zich gelden. Maar door goed positiespel had ON wat meer balbezit. In de 23e minuut een kansje, Rick Wiersma bedient Ruendel Martina, maar hij kan de bal niet goed controleren. De bal schampt de voet van Ruendel en de keeper van Gronngen kan de bal oprapen. Daarna komt Groningen wat beter in de wedstrijd. Een vrije bal levert een kopbal op, maar doelman Erwin Heidekamp kan de bal eenvoudig stoppen. Na 35 minuten een grote kans voor de thuisclub, Een verdediger van ON wordt uitgespeeld, de speler van Groningen dribbelt het strafschogebed in en schiet. Ook nu weet Erwin Heidekamp de bal te stoppen, deze keer met de voet. In de 40e minuut een kans voor Oranje Nassau.Rick Wiersma zet het op een lopen na een afgeslagen aanval van Groningen. Zijn rush eindigt met een balletje breed op Thomas Careman, die hard met de binnenkant van zijn voet de bal naast schuift. Iets later moet Youtri Schuur geblesseerd afhaken. David Voigt komt er voor hem in. De ruststand blijft zoals we begonnen. 0-0.

 In de tweede helft begint Oranje Nassau weer energiek, ze drukken Groningen terug op eigen helft. In minuut 57 wordt een schot van Fokko Kronemijer ternauwernood gered door de keeper van Groningen.Twee minuten later weer een kans voor Oranje Nassua. Thomas Careman zet een blok en Ruendel Martina kan alleen op de keeper af. Helaas schuift hij de bal naast het doel. Na 65 minuten ruimt  Ruendel Martina het veld, hij wordt vervangen door Rhobin Brander. Na goed doorzetten van Caram Alves belandt de bal bij Rhobin Brander, maar zijn schot eindigt op het dak van de goal. Oranje Nassau speelt nu voor de winst, maar daardoor onstaat er ook ruimte voor Groningen. In de 73e minuut een corner voor Groningen. Verdediger Danny Harms kopt de 1-0 binnen. ON geeft niet op. In blessuretijd gaat de ploeg met alles naar voren. Maar steeds valt de bal net niet goed. In de 94e minuut nog de laatste grote kans voor ON. Fokko Kronemijer geeft een voorzet, die het hoofd van de vrijstaande Rhobin Brander schampt. Helaas geen goal. Een minuut later zit de wedstijd erop en weer staat Oranje Nassau met lege handen. Geel was er ng voor gelegenheidsverdediger Tim Deelen.

Volgende week nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen. FC Burgum komt op bezoek. Reden om massaal achter onze ploeg te gaan staan en ze naar de overwinning te schreeuwen.

KNVB info ON1