Een zelf ook niet briljant spelend Winsum had zaterdagmiddag niet echt veel moeite om Oranje Nassau van zich af te schudden. Oranje Nassau, vooraf beschouwd als een der titelkandidaten, kon ook nu dit op geen enkele wijze waarmaken. De ploeg speelt momenteel zonder veel zelf vertrouwen en ziet er niet echt fris uit. Nog steeds wel geplaagd door ziekte blessures en schorsingen is bij vlagen ook de inzet niet optimaal.

Door Bert Postma

Oranje Nassau speelde een eerste helft om snel weer te vergeten. Winsum mocht de aftrap verrichtten en zette ON direct onder druk. Dat leverde in de 4e minuut al een blessure op bij centrale verdediger Thijs Gerlofs, die zich dan ook in de 10e minuut moest laten vervangen door David Voigt. Door geklungel in de oranje achterhoede kreeg Winsumer Wouter Bloem in de 16e minuut de kans om te scoren. Zoals vaker was dat wel aan hem besteed en ragde hij het leder achter de kansloze Erwin Heidekamp. Een beetje vreemd dat de gasten gelijk wat gas terug namen en ON de kans gaven zich in de wedstrijd te spelen. Het leverde de stadjers slechts een slap schotje in de 35e minuut. Eigenlijk de eerste maal dat doelman Wouter Meijer handelend op moest treden. Hier bleef het ook ongeveer bij en kon er na een teleurstellend 1e helft gerust worden.

Na rust bleek Fokko Kronemeijer in de kleedkamer achtergebleven te zijn. Zijn vervanger was Dave Bosgraaf. ON nam het heft in handen en leek wat meer strijd in de wedstrijd te gooien. Daarom was het dan ook zeer frustrerend dat in de 47e minuut, Hans Zwakenberg namens Winsum, vanuit een corner, ongehinderd de 0-2 kon binnen koppen. In de 50e minuut verzuimde Winsum de wedstrijd vanuit een counter te beslissen en liet ON leven. De thuisclub beet zowaar van zich af en dat leverde een prima kans op voor Caram Alves in de 62e minuut. Doelman Meijer redde echter uitstekend met de voet. Het bleek uitstel van executie, want in de 65e minuut was het Ruendel Martina die vanuit een kluwen van spelers de aansluiting treffer mocht scoren 1 – 2. Winsum toch wel even aangeslagen moest zelfs drie minuten later de 2 – 2 toestaan, prachtig gescoord door aanvoerder Rhobin Brander. Op onverklaarbare wijze werd deze zuivere goal ( zie de foto’s) door scheidsrechter Bryan Huizinga op advies van assistent Kees Brondijk afgekeurd. In de 76e minuut verliet Caram Alves het speelveld en kwam Niels Stenekes binnen de lijnen. In de 79e minuut wisselde trainer Erwin Heerlijn Paul Bergtop en Ruendel Martina in voor Kevin Brander en Ard Veenhof. Het was jammer dat leidsman Huizinga over het hoofd zag dat deze Stenekes aan zijn shirt onderuit getrokken werd in het Winsumer doelgebied. Dit had ON een strafschop op kunnen leveren. Zonder echter de schuld van het falen van ON af te schuiven op de arbitrage, had dit misschien toch een andere wending aan de wedstrijd kunnen geven. Dat de dreigende nederlaag enig ongenoegen opleverde kostte Ard Veenhof in de 83e minuut de gele kaart. Toen, wederom weer na een corner, de 1 – 3 door Stan Buikema tegen de ON touwen gewerkt werd, was de wedstrijd beslist en Winsum de terechte winnaar. In de 88e minuut werd krachtpatser Rick Schaaphok gewisseld voor Sven Rosevink. In blessuretijd was er nog een fraaie actie van ON uitblinker Tim Deelen. Doelman Meijer was hem echter wederom de baas. Invaller Dave Bosgraaf liep nog tegen geel aan. A.s. dinsdagavond speelt ON weer een belangrijke wedstrijd. Thuis om 20.00 uur tegen het Harlinger Zeerobben. Voor ON super belangrijk om hier punten te pakken en niet verder in de problemen te geraken.

Hier nog  de foto's

KNVB info ON1