Zaterdag verloor Oranje Nassau zijn tweede wedstrijd op rij in de competitie. In Wezep was WHC te sterk en won met 1-0. Doordat verslaggever Bert Postma ook deze keer niet mee ging naar een uitwedstrijd moet je het doen met een verslag op afstand.

 Door Siemon Aikema

 Dit verslag is voornamelijk gebaseerd op de gegevens van het twitteraccount van ON. Daaarnaast is er gebruik gemaakt van het verslag van WHC en de info in de KNVB-app.

De twitteraar schreef dat WHC een paar keer dreigend werd, maar dat de verddediging van Oranjen Nassau goed stond.. WHC probeerde het spel te maken, maar dat lukte volgens die twitteraar nog niet goed. De verdediging van de gasten verdedigde positioneel goed en geconcentreerd.Via een enkele counter probeerde Oranje Nassau er nog wel eens uit te komen onder meer door Tim Deelen. Vlak voor rust dan toch de 1-0 voor WHC. Een vrije bal op de rand van het strafschopgebied werd door Sargon Gouriye ingeschoten. Daarna ontstonden er, volgens het verslag van WHC-zijde, enkele opstootjes. Ok onze twitteraar meldde dat de wedstrijd na die1-0 voorsprong van WHC grimmig werd. Hij noemde opstootjes her en der. Dit resulteerde uiteindelijk in een rode kaart voor Joshua Richardson.

Na de rust moest ON dus met 10 man verder. In het spelbeeld veranderdde niet veel. Oranje Nassau probeerde vooral tegen te houden. Zo ontstond een eentonig en logisch spelbeeld:ON verdedigde op eigen helft en ving zo WHC op. Wel waren er enkele schaarse pgingen tot uitvallen. Trainer  Heerlijn wisselde Fred Specken en Rhobin Brander nog voor Paul Bergtop en David Voigt. De twitteraar noteer daarna dat WHC maar niet gevaarlijk werd en dat ON met uitvallen toch probeerde nog een punt te stelen. Ook Fokko Kronemijer en Niels Stenekes kwamen nog in het veld voor Dave Bosgraaf en Ruurd Grol. De laatste (of eerste of middelse wissel) werd niet door de twitteraar vermeld, maar volgens de wedstrijdinformatie kwam Ard Veenhof ook nog in het veld voor Youri Schuur.Op het eind nog een offensiefje van Oranje Nassau. Zelfs Erwin Heidekamp trok mee ten aanval. En tsja dan kun je tegen een countertje oplopen. Stef van Oene dacht in blessuretijd de 2-0 te maken, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. En zo bleef het bij een magere 1-0 overwinnig van de nummer 2 van de ranglijst. Gele kaarten aan de kant van Oranje Nassau waren er nog voor Walid Barhous, Fred Specken en Tim Deelen. Bij WHC kreeg Joost Krijns een gele prent.

Voor Oranje Nassau wachten twee belangrjke thuiswedstrijden:zaterdag tegen Winsum en de dinsdag daarop tegen Zeerobben. Wellcht putten de mannen van Oranje Nassau weer moed uit de wedstrijd tegen WHC. In ieder geval stonden ze verdedigend wel hun mannetje. En wellicht kunnen enkele basisspelers van de eerste helft van de competitie ook weer terugkeren in de basis. Fijn in ieder geval, dat Ard en Paul weer minuten hebben gemaakt.

KNVB info ON1