Zaterdag reist Oranje Nassau naar Wezep voor het duel tegen de nummer 2 van de competitie WHC. De punten daar pakken zal geen gemakkelijke opgave zijn voor de mannen van Heerlijn en Van der Sluis.

Door Siemon Aikema

WHC is een vereniging die jaren op hoog niveau speelde. Vanaf het tweede seizoen van de hoofdklasse speelde de club onafgebroken 18 seizoenen op dat niveau. In 2015 degradeerde de Wezep Hattembroek Combinatie naar de eerste klasse, maar in 18/19 werd nog een jaartje op hoofdklasseniveau gespeeld. Nu voetbalt de club voor het derde seizoen weer in de eerste klasse. Vorig seizoen werd WHC overgeplaatst naar de eerste klasse E. Wellicht, zoals sommigen beweerden om via deze ‘gemakkelijke‘ weg terug te keren naar de hoofdklasse. Dit seizoen doet de ploeg van trainer Richard Karrebelt (hij is bezig aan z’n 2e seizoen en ook volgend seizoen nog in dienst bij de club)) het goed. Ze moeten alleen d’ Olde Veste voor zich laten maar hebben nog alle kans op een hogere klassering. De twee competitiewedstrijden van dit kalenderjaar werden met respectievelijk 4-1 (Winsum) en 6-1 (Groningen) gewonnen. Groningen hield het afgelopen zaterdag één helft vol tegen WHC, maar werd in de tweede helft toch naar een ruime nederlaag gespeeld. WHC is kort gezegd dus een club waar je rekening mee moet houden. De club verloor in 11 wedstrijden twee keer, tegen d’ Olde Veste en PKC ’83, en speelde nog gelijk tegen Drachtster Boys.

In de selectie van Karrenbelt komen we bekende namen tegen zoals Jasper Bremer (ex Genemuiden en Berkum), Sargo Gouriye (ex HHC Hardenberg en Spakenburg), Sander Krijns (ex CSV Apeldoorn en Scherpenzeel, en broer Joost Krijns (ex CSV Apeldoorn en Excelsior ’31). Daarnaast veel spelers, die al jaren uitkomen voor de club van sportpark Muldersingel. Topscorer is de pas negentienjarige Stef van Oene (11 goals), gevolgd door de eerder genoemde Sander Krijns met 9 doelpunten.

Ook de statistieken wijzen er op, dat Oranje Nassau geen gemakkelijke opgave wacht. Natuurlijk zijn het maar statistieken en geven resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst. Bovendien dateren de laatste onderlinge ontmoetingen uit een tijd, dat in de Wezepers nog meededen in de strijd om het kampioenschap van de hoofdklasse. De eerste ontmoeting tussen beide clubs in Wezep was in het seizoen 64/65.WHC won met 6-3 en eindigde mede door deze uitslag boven Oranje Nassau op de ranglijst. In totaal kwamen beide ploegen elkaar 15 keer tegen. Oranje Nassau won vier keer, WHC acht keer en drie keer was er een gelijkspel. De laatste overwinning voor de Groningers was in 06/07. Oranje Nassau won met 1-2. Op de site van Oranje Nassau lezen we dat het een verdiende overwinning was. Spits Edwin Roeters speelde zijn 75e wedstrijd in het eerste en bekroonde dat jubileum met twee doelpunten.

Voor Oranje Nassau wordt het zaak om weer een goede wedstrijd te spelen. In de afgelopen weken is het zelfvertrouwen van de selectie danig op de proef gesteld. Vier nederlagen op een rij doen het vertrouwen van de mannen niet goed. En als er dan ook nog spelers afhaken met blessures en corona, dan verklaart het wel dat Oranje Nassau niet vol vertrouwen naar Wezep reist. Aan de andere kant weet de ploeg van Heerlijn zich vaak op te trekken tegen goede tegenstanders. Tegen Olde Veste, Pelikaan S (resp. eerste en tweede) werd knap gelijkgespeeld en tegen nummer 5 PKC overtuigend gewonnen. Die resultaten geven de burger toch enige moed voor zaterdag. Maar gemakkelijk zal het niet worden gezien de kracht van de tegenstander.

We hebben Erwin Heerlijn ook nog even naar zijn menig gevraagd. Afgelopen zaterdag was hij aandachtig toeschouwer op Sportpark Het Noorden. Volgens de trainer is WHC een team dat verschillende kwaliteiten herbergt. Volgens hem kan WHC ook verschillende speelstijlen hanteren. “Het is een vrij complete ploeg, ik vond ze ook fit ogen”. Erwin denkt dat WHC een geduchte tegenstander is. Hij zegt altijd in mogelijkheden te denken. Voor Oranje Nassau ziet hij een kans om te laten zien wat het team kan, ondanks dat de ploeg in een moeilijke periode zit. “Het is natuurlijk even afwachten hoe we doorkomen qua coronagevallen, maar ik blijf er van overtuigd da we een ontzettend goede selectie hebben. Tegen WHC kunnen we goed aan voetballen toekomen, dat vind ik ook prettig.” Erwin eindigt met de volgende woorden” Het zal geen gemakkelijke opgave worden voor ons, maar ik ben vol vertrouwen net als elke week.” Aan dat vertrouwen van onze trainer wil ik ook graag vasthouden.

Wie de wedstrijd WHC-Oranje Nassau live wil zien, moet afreizen naar Sportpark Muldersingel, Hoeloosweg 15 in Wezep. Voor de thuisblijvers is het verloop weer te volgen via het twitteraccount van Oranje Nassau. Ook het twitteraccount van WHC volgt in het algemeen wel de wedstrijden van WHC 1. Geen twitter? Is via Voetbal Noord mogelijk het scoreverloop te volgen. De scheidsrechter zaterdagmiddag is Jan de Vries uit Enschede. Als assistenten zijn Wesley Smit uit Vriezenveen en Maarten Damman Zwolle aangewezen door de KNVB. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

KNVB info ON1