Dat Oranje Nassau na de jaarwisseling moeite heeft om een wedstrijd winnend af te sluten was al bekend. Ook de eerste competitiewedstrijd tegen Broekster Boys werd verloren. De mannen van Patrick Zwart zegevierden met 4-0.

Doordat vaste verslagggever Bert Postma thuis in de lappenmand zit, sterkte Bert, moeten we het doen met een summier verslag. Dit verslag is gebaseerd op het twitterverslag van Oranje Nassau aangevuld met de gegevens van de reporter van Broekster Boys voor VoetbaNoord..Oranje Nassau en Broekster Boys hadden aanvankelijk moeite om tot goed spel te komen op een slecht veld. In het begin van de wedstrijd waren er daarom ook maar weinig kansen voor beide ploegen. De twitterraar noemde de wedstrijd zelfs een beetje saai. Maar na ruim een half uur kwam daar verandering in. In de 33e minuut werd een corner van Broekster Boys door de defensie afgeslagen. Maar Jos Regnerus kreeg de bal voor zijn voeten en, met de wind in de rug, haalde hij doeltreffend uit. Keeper Erwin Heidekamp was kansloos. Tien minuten later de volgende tegenslag. Rick Wiersma moest met rood het veld af en ON dus met 10 man verder. Tot de rust hield de equipe van Heerlijn stand, zodat de ruststand 1-0 was. .

Na de rust wist Broekster Boys snel toe te slaan. Alweer vanuit een corner kopte Ruerd Kloosterman raak. De jarige Rhobin Brander probeerde er zijn hoofd nog tussen te krijgen, maar via zijn kruin ging de bal er toch in. En vanaf dat moment werd het moeilijk voor de gasten om nog een goed resultaat te maken.In de 58e minuut raakte Thijs Gerlofs een diepe bal met het hoofd. De bal rolde toevallig perfect voor de voeten van Hedgar Hoekstra die de derde goal voor Broekster Boys maakte. In de 70e minuut werd het nog 4-0 door een tweede goal van Ruerd Kloosterman. Tenslotte nog voor de statistieken: Scheidsrechter Moed deelde ook nog drie gele kaarten uit aan trainer Erwin Heerlijn en Fokko Kronemijer van Oranje Nassau en Ruerd Klooserman van Broekster Boys.

Komende zaterdag speelt Oranje Nassau zijn volgende wedstrijd:thuis tegen Zeerobben. Hopelijk met eindelijk weer eens een positief resultaat.

KNVB info ON1