Toen trainer Heerlijn van ON mij na afloop het advies gaf om alleen de foto’s maar te publiceren kon ik hem helemaal volgen. Het voetbal van de zeer gehavende thuisclub had inderdaad niet het niveau om een leuk verslag van te schrijven. Toen ik echter s’ avonds FC Groningen – Fortuna gezien had, was ON – Hoogezand meer de moeite waard met 7 doelpunten. Dus toch maar een kort verslagje.

Door Bert Postma

Met in het doel deze keer speler Dennis Molema ( de keepers zijn nog niet wedstrijdfit) moest ON het sterke Hoogezand tegemoet treden. Hoogezand bovenin de 1e klasse zondag liet duidelijk zien waarom ze bovenin staan. Snelheid, goed verzorgt en agressief voetbal. Bovendien een volledig fitte selectie, die fysiek ook flink wat in de melk te brokkelen heeft.

ON begon goed, had een goede scoringskans en de bal lag aan de andere kant in het net. Uit de razendsnelle omschakeling passeerde Peter van Son in de 10e minuut doelman Molema. Amper 5 minuten later deponeerde Justin Slor, volkomen ongedekt, zijn 1e doelpint achter Molema. Omdat het zo lekker ging was Peter van Son bereid om zijn tweede, 0 – 3 dus, aan te tekenen. We schrijven de 18e minuut. Een debacle dreigde. En dat werd het dus ook. De frustraties werden zichtbaar en dat kostte Rick Wiersma na een pittige overtreding de gele kaart. Scheidsrechter Hans Beenker Uit Bovensmilde moest even laten zien dat hij de baas was. Na een half uur vond Hoogezand dat het tijd werd maar weer eens te scoren . Het was Heine Uildriks die de 0 – 4 op zijn naam liet zetten. Weer enkele minuten later was het Rick Slor die niet voor van Son onder wilde doen en ook zijn tweede maakte. 0 – 5. Dat leek ook de ruststand te worden totdat ONer Walid Barhouss het tijd vond om ook maar eens te scoren. Helaas voor Walid passeerde hij zijn eigen gelegenheids doelman 0 – 6.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair en liet maar enkele hoogte punten zien. Geel voor Hoogezandster no 16 en in de 30e minuut de enorme kans voor Tim Deelen om de ere treffer voor ON te maken. Hij strandde echter op de sterke Hoogezand keeper. In de 80e minuut maakte Justin Slor zijn hattrick compleet en de einstand 0 - 7. Omdat hier en daar wat onvriendelijkheden optraden op het veld blies scheidsrechter Beenker 5 minuten voor tijd de oefen sessie naar het verleden en konden spelers, begeleiding en publiek de warme kantine opzoeken. Het is te hopen voor ON dat de blessures en de ziektes wat spoedig mogen herstellen. Want a.s. zaterdag begint het echte werk weer. Te beginnen met een altijd lastige uitwedstrijd in Damwoude tegen Broekster Boys.

De impressie in foto's is zeker de moeite waard om te bekijken.

KNVB info ON1