Nog één oefenwedstrijd scheidt ons van het begin van de competitie. De gehavende selectie van trainer Erwin Heerlijn heeft tot nu toe in 2022 weinig succes gehad. Een 8-4 nederlaag tegen Gorecht en een 1-0 nederlaag teen Bedum. Zaterdag wacht Hoogezand. Hopelijk zijn er dan wat minder zieken en geblesseerden. We gaan het zien zaterdag op Coendersborg

Door Siemon Aikema

Trainer Erwin Heerlijn constateerde in een nagesprek met Eemsmondsport, dat hij door corona veel moest improviseren. Daarom speelden beide ploegen afgelopen zaterdag ook maar 2 x 35 minuten. De wedstrijd verliep volgens de trainer zoals ON wilde. Niet te intensief er in gaan en zorgen voor een goede opbouw. “We hadden veelvuldig de bal, veroverden hem weer vrij snel maar waren aanvallend veel te lief”. Twee of drie schoten op doel vond Heerlijn veel te mager. Dus is er nog wel werk aan de winkel voordat ON over ruim een week in de competitie uitkomt tegen Broekster Boys. “We moeten er gewoon voor zorgen dat we er over twee weken weer staan”, liet de trainer zaterdag tenslotte weten.

Na twee zaterdag-tweedeklassers wacht zaterdag een ploeg uit de eerste klasse zondag: Hoogezand. Het is niet de eerste keer dat beide team elkaar ontmoeten. Op Coendersborg kwamen beide ploegen volgens onze informatie slechts één keer tegen elkaar uit. In november 2018 speelden beide ploegen voor de beker tegen elkaar. Oranje Nassau won met 3-2 van de Hoogezandsters, die toen nog onder leiding stonden van toekomstig assistent Marshall Pourier. Daarnaast speelden beide ploegen vier keer in Hoogezand tegen elkaar. ON won één oefenwedstrijd en Hoogezand twee oefenwedstrijden en een bekerontmoeting.

In de selectie speelt Heine Uuldirks voor het vierde seizoen op rij. Eerder speelde hij voor o.a. Harkemase Boys. Heine is nog steeds belangrijk voor de club, hij is ook dit seizoen tot nu toe de topscorer met 8 competitiedoelpunten. Hij brengt de nodige ervaring mee evenals de verdedigers Sebastiaan Wollinga en Robert Hamming. Trainer van Hoogezand is Germain Beck, die in 2012 nog een seizoen voor onze club heeft gespeeld. Het is Beck’s eerste seizoen in Hoogezand. Op dit moment staat het team van Beck op een gedeelde eerste plaats samen met VKW. Eerlijkheidshalve melden we hierbij nog dat WVV er relatief beter voorstaat en dat nummer vier GRC ook nog met beide ploegen gelijk kan komen. Al met al een spannende competitie.

Voor Oranje Nassau hoop ik dat de ziekenboeg voor een groot deel weer leeg is. Alleen dan hoeft de staf minder improviseren en kunnen we wellicht zien, hoe
het team er echt voor staat. Maar uiteindelijk is het alleen belangrijk dat er een goede wedstrijd wordt gespeeld met het oog op de komende competitiewedstrijd tegen het altijd lastige Broekster Boys. Wil je ook zien hoever ON is? Dan moet je zaterdag om 15.00 uur op sportpark Coendersborg zijn. Wanneer je de coronaregels in acht neemt, ben je van harte welkom zaterdag.

KNVB info ON1