De 22-jarige Quirijn Boelens speelt vanaf het seizoen 2022-2023 in het oranje. Hij verkast van NEC Delfzijl naar sportpark Coendersborg. Quirijn is een dynamische linksbenige centrumverdediger die ook graag het avontuur zoekt. Hij is ook inzetbaar op het middenveld of als vleugelverdediger. Bij Oranje Nassau wordt Quirijn herenigd met Erwin Heerlijn, die eerder 3 jaar met hem werkte toen hij hoofdtrainer was bij NEC Delfzijl. Zijn huidige hoofdtrainer, Marshall Pourier, ziet hij ook weer terug in de rol van assistent bij ON komend seizoen.

Quirijn begon ooit met voetballen in de jongste jeugd van Neptunia, en verhuisde vervolgens naar Appingedam waar hij ook ging voetballen. In de C1 verkaste hij naar GRC met als trainer …. Erwin Heerlijn. Toen Erwin benoemd werd als hoofdtrainer bij NEC Delfzijl vervolgde Quirijn zijn voetballoopbaan weer bij de fusieclub waar het allemaal ooit voor hem begon.

Erwin Heerlijn over Quirijn: ‘Ik heb Quirijn indertijd bij NEC op jonge leeftijd bij de selectie gehaald. Hij was toen 15-16 jaar en speelde direct met veel flair. Hij debuteerde ook op jonge leeftijd. Quirijn is een technisch vaardige speler die fysiek de laatste jaren een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. Bij ON moet hij gaan bewijzen dat hij 90 minuten scherp en geconcentreerd kan spelen’.

En Quirijn zelf over zijn overgang: ‘Oranje Nassau is een club van naam en voor mij een stap hogerop. Ik heb al jaren een goede band met Erwin Heerlijn en zie er dan ook naar uit om weer met hem samen te werken. Denk dat ik met deze stap me nog verder kan ontwikkelen en met ON mee kan doen bovenin de eerste klasse. Maar bovenal vind ik het belangrijk om plezier te hebben met de ploeg, dan komen de prestaties vanzelf’.

Quirijn woont in Appingedam en studeert Bedrijfskunde aan de RUG (3e jaar). Hij is de eerste nieuweling in de selectie voor het komende seizoen.
Van harte welkom Quirijn!

image0

KNVB info ON1