Voor de tweede opwarmronde voor de competitie herstart was Bedum in eigen huis de tegenstander. Een tegenstander die tegen ON altijd wel een stapje extra wil maken. Net als vorige week onder stormachtige omstandigheden tegen Gorecht moest het gehavende ON een nederlaag incasseren. Alleen was het vorige week leuker door de 12 doelpunten, tegen nu slechts 1. En deze werd ook nog gescoord twee minuten voor tijd.

Door Bert Postma

Het doel van Oranje Nassau werd weer verdedigd door keeperstrainer Peter van der Sluis, die dat met veel animo deed. Vooral de redding in de 27e minuut, waarbij hij de bal via de lat over kon tikken liet zijn klasse zien. Als een jonge God zweefde hij door het Bedumer lucht ruim. De foto’s spreken voor zich. De achterhoedes van beide teams bleken de sterkste posities en zodoende brak dan na 35 minuten (ja, 2x35 min) de rust aan met de bril stand. En dat was ook de juiste. Misschien te weinig voor ON, maar dat kunnen de mannen zich alleen zelf verwijten. Als je je tegenstander plat wil hebben zal je wel een keer moeten schieten. Een onderdeel van het voetbalspel waar de punten mee verdiend kunnen worden.

Na een prettige opwarming in de gezellige bestuurskamer van Bedum werd de gezonde, maar bere koude buitenlucht weer opgezocht. Veel te wisselen viel er niet i.v.m. met de door Corona, andere kwaaltjes en blessures uitgedunde selectie voor Erwin Heerlijn. Een beetje doorwisselen en schuiven met posities waren de enige mogelijkheden. Scheidsrechter Bert Volters keek al een paar keer op zijn klokje en de toeschouwers hadden zich al neer gelegd bij de 0 – 0, toen Bedum via een knappe aanval toch nog de 1 – 0 zege binnen haalde. Het was Mika Taatgen die prachtig Peter van de Sluis liet vissen. Dat Peter duidelijk baalde van deze nog late tegentreffer was begrijpelijk. Opmerkelijk was nog de aanwezigheid onder de toeschouwers van oud top amateur scheidsrechter Henk (H). Steenhuis. Henk die een tijd terug getroffen werd door een zwaar herseninfarct heeft zich zover terug gevochten, dat hij in staat is onder deze slechte weersomstandigheden zijn zo geliefde voetbalspel weer bij te wonen. Voor ON is er gelukkig nog een oefenronde volgende week zaterdag, voordat op 19 februari de competitie weer gaat beginnen met een moeilijk potje uit tegen Broekster Boys in Damwoude. Een weerzien met oud ON trainer Patrick Zwart die het zijn oude ploegje zo moeilijk mogelijk zal willen maken.

a.s. zaterdag 12 februari speelt ON om drie uur thuis tegen Hoogezand de derde oefenwedstrijd. Ook een tegenstander van formaat. We hopen onder iets betere omstandigheden dan te zien op sportpark Coendersborg.

Tot slot nog de foto's

KNVB info ON1