Oranje Nassau zet de voorbereiding voor de competitiestart op 19 februari voort met een oefenmatch tegen VV Bedum. En daardoor ontmoeten beide ploegen elkaar voor de tweede keer dit seizoen.

Door Siemon Aikema

Bijna 5 maanden geleden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar. Maar dat was op Coendersborg. In de beker won Oranje Nassau destijds met 3-0 van de Bedumers, die in hun gelederen oud- ON spelers Richard de Boer en Roy Mertens hadden. De uitslag doet vermoeden, dat het een simpele overwinning was. Maar, hoewel Rick Wiersma al na 11 minuten Oranje Nassau aan de leiding hielp, duurde het tot ver in de tweede helft voordat ON het overwicht in meer doelpunten kon uitdrukken.

De ploeg van trainer Robbie Wentink speelt evenals Gorecht in de tweede klasse J. Hoewel de resultaten minder zijn dan die van Gorecht heeft Bedum dit seizoen toch in 9 wedstrijden vier keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. We vinden het team op dit moment terug op de vierde plek op ruime afstand van de top drie (DZOH, Gorecht en LTC). En die positie is in ieder geval veel beter dan dertiende positie, die SV Bedum de afgelopen twee afgebroken seizoenen bezette.

SV Bedum - Oranje Nassau stond sinds het seizoen 13/14 zes keer op het programma: vier keer voor de competitie, één bekerwedstrijd en nog een oefenpartij. Bedum won alleen de eerste(competitie) ontmoeting met 2-1. Vier keer verloor de thuisclub en ook werd er nog een keer gelijkgespeeld.
De wedstrijd tegen Bedum begint zaterdag om 15.00 uur op sportpark Bedum aan de Sportlaan 12 in Bedum. We zullen zien of Bedum weer een keer kan stunten tegen de Stadjers.

KNVB info ON1