Eindelijk was het weer zover, er mocht weer gevoetbald worden. Nog geen competitie, maar toch en zelfs met publiek. Jammer dat er maar 30% aanwezig was. Volgende keer gewoon allemaal weer komen. Dat mag. Ook jammer was het dat de weergoden niet meewerkten en er een storm boven Coendersborg woedde. Maar toch, het kon en mocht weer. Ik had dan ook wat meer gretigheid en beleving bij onze Oranje mannen verwacht. Ik kreeg de indruk dat Hans van der Ploeg zijn mannen dit wat duidelijker had gemaakt en de meegefietste (windkracht 10) supporters hiervoor wilden belonen.

Door Bert Postma

Nou moet gezegd (normaal gebruiken we dit niet als excuus) dat trainer Erwin Heerlijn (ON), een groot aantal afwezigen moest melden. Ziekte, blessures enz. Het was zelfs zo erg dat er geen keeper beschikbaar was en zodoende Peter van der Sluis (keeperstrainer) zelf de wat krappe wedstrijd kleding aan moest trekken. Peter heeft zich kranig geweerd en ik moet helaas constateren dat enkele van zijn ploeggenoten hem hier en daar danig in de steek lieten. Mannetjes uitspelen in het eigen strafschopgebied onder deze slechte omstandigheden, met een fel storende tegenstander is vaak fataal. Dat je dan later zoals in het geval van Thijs Gerlofs, je fout later met een prachtig doelpunt goedmaakt, duidt op klasse. Laten we het zo zeggen, de goede wil was er wel, maar ON is er mede door de omstandigheden nog niet klaar voor. Daar hebben ze nog twee weken voor. De blessures tijd geven, de ziektes even uitzieken en dan de kop der veur om op zaterdag 19 februari (ijs en wederdienende) weer aan te vangen. Dan wacht een pittige klus in Damwoude, waar oud trainer Patrick Zwart met zijn snelle mannen staat te trappelen, op echt of op kunstgras om iets goed te maken. Moet ook gezegd worden dat na de wedstrijd zijn verdedigers alles vergeven had en er gezellig een pilsje gedronken werd om de nederlaag weg te spoelen en de overwinning op Corona een beetje te vieren.

De wedstrijd tegen Gorecht ging dus verloren en moet gezegd worden, zeker niet onverdiend. Vooral de counters en de razendsnelle omschakelingen deden ON de das om. Zelf net niet scoren en 5 seconden later de bal uit het eigen netje vissen. Hier was duidelijk te zien dat de top van de tweede klasse heel dicht bij de middenmoot van de eerste staat. Van ON wensen we de tegenstander van vandaag veel succes op weg naar de titel en weer een welkom in de 1e klasse.

Het scoreverloop van deze uit drie periodes van 25 minuten bestaande match was als volgt: 0-1 Michel Koopman, 0-2 Swen Hazewinkel, 0-3 Swen Hazewinkel, 1-3 Ruendel Martina, 1-4 Swen Hazewinkel, 2-4 Rick Wiersma 2-5, Bart Steenberen, 3-5 Thijs Gerlofs, 4-5 Tim Deelen (strafschop), 4-6 Tom Traas, 4-7 Bart Steenbergen, 4-8 Tom Traas. De wedstrijd stond onder prima leiding van de heren Martin Wever, arbiter en zijn assistenten Richard Venekamp en Sander van der Veen. Volde week zal er weer geoefend worden. U wordt hierover geinformeerd.

Nu nog een fotoverslag

KNVB info ON1