Deze keer in plaats van een verslag een column van Bert Postma

Ik ben een gelukkig mens en mijn echtgenote idem dito. Wij zijn namelijk jongstleden donderdag geboesterd. Mijn beeldscherm geeft nu met een rode streep aan dat boester met twee maal een o moet worden geschreven. Als geboren en getogen Grunniger vind ik echter dat booster met oe veel meer uitstraling heeft en dat verdient de BOESTER dus ook. De BOESTER wordt bestempeld als de grote vernietiger van alle varianten van Covid. Als je maar eerst de BOESTER gehad hebt, kun je weer de beest uithangen. Dus hadden wij de brief niet afgewacht, maar telefonisch een afspraak geregeld. Na een heel redelijke wachttijd lukte het er door te komen en werd de afspraak gemaakt in de net geopende priklocatie Hanze Plaza. Ik voelde direct na het kwartiertje wachten na de prik, nieuwe krachten door mijn aderen stromen en dacht de hele wereld weer aan te kunnen. Het serum zit dus ook tussen de oren en mijn huisarts drukt mij steeds op het hart, als het tussen de oren maar goed zit vriend.

Bij BOESTER denk ik aan heel vroeger in het Oosterpark stadion, waar ik altijd achter mijn held, Otto Roffel , keeper bij GVAV, stond. Er werd toen nog met een midvoor en een stopper spil gespeeld. Werd het maar teruggedraaid. Voor Otto Roffel, stond dus die spil. En als ik de BOESTER met een voetballer wil vergelijken, dan was die daar te vinden. Wat ging er een kracht uit van deze BOESTER. Zijn naam Klaas Buist. Ook wel “neuze” Buis genoemd. Dit naar aanleiding van zijn grote kromme neus. Vast een keer gekraakt in een luchtduel. Buist was smid in Groningen en straalde deze BOEST ook uit op het veld. Tegenstanders bleven liever minimaal een meter bij hem uit de buurt.

Toen ik als voorzitter van de wijk klaverjasclub in de gaten kreeg dat één van mijn vrouwelijke, computerloze, leden het niet voor elkaar kreeg om een afspraak te maken bij de GGD of waar ook, het inloggen met haar DIGId op mijn pc ook niet lukte, sprak ik het volgende met haar af. Zaterdagochtend 9.00 uur sta ik bij je voor de deur. Je ID kaart mee en we gaan je laten BOESTEREN. Bij de Hanze Plaza, waar weer alles uitstekend geregeld was, kregen we een keurige parkeerplaats toegewezen door overvriendelijk parkeerassistenten, grote bewondering voor al deze vrijwilligers trouwens, en konden we naar binnen. Een beetje nerveus, want we pisten immers een beetje buiten de pot, lukte het om met een leuk verhaal, mijn lieve clubgenote geprikt en dus GEBOESTERD te krijgen. Toen haar echter gevraagd of haar man, ik dus, ook gevaccineerd moest worden, deed ik snel een stap terug, want om overGEBOESTERD te worden lijkt mij wat overdreven. Op weg naar huis, hadden we een echt GEBOESTERD gevoel. Opdracht volbracht Hugo, haal zo snel als kan die BOESTER. Aan alle voetbaltrainers geef ik het advies, zorg er voor dat je voor je keeper minimaal een BOESTER a la Klaas Buist hebt.

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor