Na de slechte beurt j.l. in Leeuwarden en de kritiek daarop, toonde de Oranje brigade duidelijk verbetering en werd Groen Geel uit de beker geknikkerd. Op het druilige maar niet koude Coendersborg maakten beide teams er een zeer aantrekkelijk potje voetbal van, met pracht doelpunten, een fraai scoreverloop en de nodige foutjes. Er werd gevoetbald zoals het spelletje gespeeld moet worden, waar het publiek de winnaar is.

Door Bert Postma

Tussen ON en GG worden altijd leuke wedstrijden gespeeld en dat moet de Groninger voetbal liefhebber eigenlijk wel weten. Deze bekerwedstrijd verdiende dan ook meer publiek. Op het fraai verlichte veld trok Oranje Nassau fel van leer en het was dan ook al in de vierde minuut dat Rick Wiersma het Groen Gele doel trof. Na een korte vreugde explosie was het vijf minuten later Ruendel Martina die na een fraaie combinatie weer een van zijn bijzondere doelpunten maakte. Een twee nul van een hoog niveau. Oranje Nassau nog na genietend van deze snelle voorsprong was even niet bij de les en het was Sievert Zomer die namens Groen Geel Erwin Heidekamp kansloos liet. 16e minuut, 2 – 1.

Nauwelijks een minuut later kwam bijna de gelijkmaker op het scorebord, na de volgende verdedigingsfout bij de thuisclub.. Aanvoerder Rhobin Brander onderkende het gevaar en moest ten koste van een gele kaart de mannen even bij de les roepen. Zijn optreden maakte indruk bij Rick Wiersma die de schrik van zich af knalde en in de 23e minuut de voorsprong weer op twee bracht. 3 – 1. Tot aan het rustsignaal werd er naar hartenlust aangevallen door ON en waar mogelijk was Groen Geel gevaarlijk, vooral door het centrum waar behoorlijk meer lengte in de ploeg zat dan bij ON. De derde klasser kon haar doel verder voorlopig met succes verdedigen.

In de tweede helft werd hetzelfde spel gespeeld en was het Ruendel Martina die zijn tweede treffer mocht noteren. 4 – 1. Trainer Heerlijn plaatste de eerste twee wissels en Rhobin Brander en Dave Bosgraaf verlieten het veld. Voor hen kwamen Frederik Specken en David Voigt.. In de 60e minuut zag Tim Deelen zijn schot gestopt door doelman Indy Roode namens Groen Geel. In de 62e minuut was het Carem Carneiro Alves die Ruendel Martina af kwam lossen bij Oranje Nassau. Niet dat hij de oorzaak was, maar bij Groen Geel brak even een vruchtbare periode aan. In de 67e en de 72e minuten werd er met scherp geschoten en waren resp. Dave Knipmeijer en Ruben Ludwig namens Groen Geel succesvol. 4 -2 en 4 – 3. Op de vraag later in de bestuurskamer van Groen Geel zijde aan Johan Lindemulder wat ON op dat moment dacht, kwam het droge antwoord : Even snel 5 – 3 maken. Dit doelpunt kwam dan ook een minuut later na een prachtige voorzet van Tim Deelen, even fraai afgewerkt door invaller Alves 5 – 3. Het bleef tot aan het eind van de wedstrijd het aankijken zeker waard en mocht Ruud Grol de wedstrijd vol maken voor de moe gestreden Walid Barhouss. Scheidsrechter Folkert Atema gaf nog in de slotfase een gele kaart aan doelpuntenmaker Ludwig bij Groen Geel. Dhr. Atema werd geassisteerd door de heren Stef Verhagen en Peter de Jong. Zaterdag 20 november reist ON naar Steenwijk voor de confrontatie met koploper Olde Veste. Hopelijk kan ON het zelde leuke spel van gisteravod voortzetten.

De foto's staan hier

KNVB info ON1