Afgelopen zaterdag kwamen we na Oranje Nassau-Pelikaan S er achter, dat er een misverstand was over het interview met Arianne Kooijinga, de nieuwe verzorgster van Oranje Nassau 1. Zij dacht dat ze had ingestuurd, ik zat nog op haar antwoorden te wachten. Vandaar dat we haar kennismakingsinterview pas nu plaatsen.

Door Siemon Aikema

2021 09 02 MANNEN SELECTIE 21 22 032

Arianne woont tegenwoordig in Groningen, waar ze fysiotherapie studeert aan de Hanzehogeschool. Ze is sinds half september 21 jaar. Ze heeft op Topsport Talentschool gezeten en heeft twee jaar in Amerika gestudeerd aan de Fresno Pacific University in Fresno een stad in de staat Californië. 

Arianne eerst even de vraag of je zelf ook actief aan het sporten bent, en zo ja welke sport die je?

Ik doe al sinds mijn zesde aan wedstrijdzwemmen. Ik zwem vooral de sprintafstanden, hierbij kun je denken aan de 50m & 100m vrijeslag. Daarnaast zwem ik ook alle rugslag afstanden (50, 100 & 200m). Voordat ik mijn studie hier in Groningen ben begonnen, heb ik 2 jaar in Amerika gestudeerd en gezwommen.

Zijn er clubs waar je eerder hebt gewerkt/ gesport?

Momenteel ben ik lid bij zwemvereniging Trivia hier in Groningen en daarvoor zwom ik bij Zeno in Niekerk. Ik heb nooit eerder voor een club gewerkt, wel was ik in Amerika erg betrokken bij verschillende sportteams van de universiteit, waaronder voetbal.

Waarom heb je gekozen voor voetbal/ Oranje Nassau?

Ik heb niet zo zeer gekozen, maar ben door MCZ ingedeeld bij Oranje Nassau. Maar door mijn ervaringen in Amerika leek het mij wel enorm leuk om met voetballers te werken.

Kun je aangeven wat je eerste indruk is van de club/ de trainers:

Vanaf het eerste moment voelde ik me erg welkom. Het team is erg gezellig en daarnaast is iedereen heel open en betrokken op elkaar. Erwin en Peter steken veel tijd en moeite in het team en dat spat er aan alle kanten af. Ik kan niet wachten om te zien wat dit seizoen ons gaat brengen!

Wat verwacht je dan voor dit seizoen?

Ik hoop dat de jongens er een mooi seizoen van gaan maken, waarbij ze aan hun eigen verwachtingen kunnen voldoen. Voor mijzelf hoop ik vooral op een leuk en leerzaam seizoen hier bij Oranje Nassau.

Arianne ik wens je een mooie tijd bij Oranje Nassau en hoo dat je veel zult leren,.

KNVB info ON1