Begonnen met een gelijk spel tegen vv Groningen, wat nog aanvaardbaar was,,en nederlagen tegen Balk en Blauw Wit kreeg het ON publiek nog geen waar voor haar geld. De ongeveer 50 man publiek kunnen niet zoveel ontzag inboezemen, dat de boys helemaal van de leg zijn. Vreemd dat in de beide uitwedstrijd wel vrij soepeltjes de buit binnen geharkt werd. Ook tegen Blauw Wit ging het weer in blessure tijd mis. Drie kwart van de wedstrijd op 1-0 staan en dan in de laatste vijf minuten de ballenbak ingaan. Wie het weet mag het de trainer influisteren.

Door Bert Postma.

Pupil van de week Sam Spier, van SJO o10-1 had het nog zo fraai voorgedaan. Maar het schijnt dat hij als spits dat ook voor zijn team regelmatig doet. Dus veel broodjes pindakaas, gauw groot worden, de hoofdtrainer heeft je nodig. Zijn geliefde speler is Mbappe van FC Paris Saint-Germain. Zijn grote voorbeeld dus. Eerst zal hij nog een aantal jaren op de ST. Franciscusschool zijn best moeten doen. De scouts van Oranje Nassau houden je in de gaten Sam.

Na de aftrap van Blauw Wit duurde het 25 minuten voordat het eerste gevaarlijke moment gecreeerd werd op sportpark Coendersborg. Het schot op het Blauw Wit. doel door Careman, dat maar net naast ging. Drie minuten later mocht de weer in het doel van ON staande Heidekamp de gasten uit Leeuwarden van een voorsprong afhouden. In de 36e minuut schoot Rick Wiersma naast en weer een minuut later was de eer aan Youri Schuur op aangeven van Thomas Careman om de thuisclub op voorsprong te schieten 1 – 0. Hierna was het volgende hoogte punt het sein voor de pauze van scheidsrechter Reinoud Weiland, geassisteerd door de clubassistenten Jan Remmers (ON) en Jaap van Dijk (BL.Wit).

Blauw Wit begon met twee verse krachten aan het tweede bedrijf. Boonstra en van Rijswijk kwamen in het veld. Eerste schot ON in de tweede helft van Rick Boyer in de 61e minuut op de keeper Wilpstra van Blauw Wit. In de 62 e minuut wissel bij Blauw Wit, Merkus eruit, Dijkstra er in. Ook trainer Heerlijn van ON was. schijnbaar ontevreden want bij de thuisclub werden David Voigt en Ruendel Martina gewisseld voor Paul Bertop en Tim Deelen. Het werd iets meer een wedstrijd en de gele kaart was er voor Rooze (Blauw Wit). In de 70e minuut volgende ON wissel Walid Barhouss eruit, Joshua Richardson er in. In de 77e minuut scoorde Tim Deelen, maar de scheidsrechter constateerde terecht dat de bal minimaal onder de handen van doelman Wilpstra uit geschopt werd. Het spel van ON werd steeds slordiger en men kwam nog nauwelijks van de eigen helft af en er werd steeds vaker balverlies geleden. De Friezen roken hun kansen en onder leiding van de weer ijzersterk spelende Barto werd ON vlak voor tijd door Arjan Boonstra op de gelijkmaker getracteerd. ! – 1. Erwin Heerlijn probeerde nog het tij te keren door de wissels van Rick en Rick, door Brander en Brander, maar het kwaad was al geschied en de gifbeker mocht helemaal leeg gedronken worden toen in blessuretijd Floris Boonstra de 1 – 2 binnen knalde. Als je goed luisterde kon je het tandenknarsen langs de lijn horen. Blauw Wit vertrok in prima stemming weer richting Leeuwarden.

Voor ON de kans om te laten zien dat het beter kan a.s. zaterdag thuis tegen Pelikaan S. aanvang drie uur sportpark Coendersborg.

Hier nog een link naar de foto's

KNVB info ON1