Oranje Nassau was naar Drachten gekomen om de vervelende nederlaag tegen Balk te doen vergeten. Een nederlaag waar nog veel over werd gesproken, maar ook een nederlaag die je niet snel weer zal tegenkomen. Met een paar kleine veranderingen in het team had trainer Erwin Heerlijn goede hoop om tot een goed resultaat te komen.

Door Bert Postma

Voor een 100man/vrouw publiek mocht Dr.Boys de aftrap verrichten. ON kwam al snel in balbezit en liet dadelijk zien dat ze voor de punten kwam. Een paar mooie aanvallen leverden gelijk wat mogelijkheden op. Maar op het echte heerlijk ruikende gras werden die net als vorige week om zeep geholpen. Daarom was het aan de kant flink schrikken en balen dat Dr. Boys bij de eerste de beste aanval over de rechter flank succes had. De achterhoede van ON maakte de nodige fouten en er werd Dr.Boys geen strobreed in de weg gelegd om de 1 – 0 te laten noteren. Op aangeven van Harmen Visser was het Kasper Dekens die doelman Jelle Bouma het nakijken gaf. Bouma verving de nog geblesseerde Erwin Heidekamp. Lang mochten de Friezen echter niet genieten van hun voorsprong, Het was Thomas Careman die met een fraai steekballetje Ruendel Martina richting het vijandelijke doel stuurde, waar doelman Emile Peters kansloos was tegen de gave actie van Martina 1 – 1. Na dit doelpunt ontspon zich een heel aardige wedstrijd waarin ON weer haar zwakte toonde. Nameljik het benutten van de kansen en de mogelijkheden. Soms zou je als spits of aanvallende middenvelder wat grimmiger en met wat minder babbels moeten laten zien dat je die bal door het net heen wilt hebben. Gelukkig stond bij Drachtster Boys de schutterij ook niet op scherp en deed zij ook niets met de haar geboden kansjes. In de 32e minuut moest Heerlijn de niet fitte Walid Barhouss vervangen door Joshua Richardson.

Een minuutje later een gevecht om de bal op de rand 16 meter voor het Drachtster doel. Toen Ruendel Martina uit de draai onverwachts uithaalde stond doelman Peters op het verkeerde been en ging het niet te harde schot keurig aan de binnenkant van de paal over het lijntje. Een wel verdiende voorsprong 1 – 2.

Over de tweede helft was niet zo veel te vertellen. Wel dat het voor het publiek aangenaam werd door het doorbrekende zonnetje. Dat doorbreken werd ook verricht door Rick Wiersma die in de 70e minuut vanaf de middellijn dwars door het centrum richting vijandelijk doel snelde, achterna gezeten door enkele verdedigers. Toen de niet te achterhalen Wiersma het genoeg vond haalde hij onbedaarlijk hard uit en liet de Drachtster doelman alleen genieten van het fluiten van de bal. 1 – 3. De boys probeerden nog wel wat dichterbij de Groningers te komen, maar verder dan een paar schoten over het doel van Bouma kwam men niet. Leuk dat na een lange periode Frederik Specken weer eens binnen de lijnen te zien was. Hij verving David Voigt. Het laatste kwartier mocht nog ingevuld worden door Tim Deelen voor Ruendel Martina. Trainer Ommar Jager van DR.Boys benutte al zijn wissels om de wedstrijd nog te doen kantelen, maar moest toezien dat na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Smit, bij ON de punten in de koffer en mee naar Groningen gingen. Smit werd geassisteerd door de club assistenten, Jesse Spoelstra (Dr.Boys) en Jan Remmers (O.N.) Oranje Nassau heeft nu twee thuiswedstrijden voor de boeg tegen resp. Blauw wit (Leeuwarden) en Pelikaan S (Oostwolld). Beide wedstrijd beginnen om 15.00 uur op sportpark Coendersborg.

Hier nog de foto's van vanmiddag.

KNVB info ON1