Een interessante loting voor Oranje Nassau in de eerste ronde van de bekercompetitie. Op zaterdag 13 november is Groen Geel de tegenstander. Een echte derby dus op Coendersborg.

 Door Siemon Aikema

Groen Geel komt dit jaar opnieuw uit in de 3e klasse C. Een klasse waar ze tegen veel clubs uit de gemeente Groningen spelen: Velocitas, Be Quick, Helpman, Stadspark, Omlandia Glimmen en HFC '15. De Groen Gelers zijn derby's dus wel gewend.

Groen Geel,getraind door Richard Portman won in de poulefase van onze buurman Blauw Geel 15 (13-0), van de andere buurman Amicitia VMC ((1-5) en Geo Garmewolde (4-1). In de  competitie werd verloren van Sc Loppersum (2-1) en gewonnen van  Glimmen (2-3).

In de selectie spelers als Mike Hoeksema, Willem den Hertog, Koen Olde Monnikhof,en Thomas Metzemakers. Wellicht krijgen op die 13e november ook nog de strijd tussen de gebroeders Ard en Frank Veenhof. De laatste ontmoeting tussen beide clubs op Coendersborg was (ook voor de beker) in het seizoen 17/18. Toen kwam Oranje Nassau met 5-1 als overwinnaar uit de bus.

Verdien €50