Voor de wedstrijdOranje Nassau - VVG  had ik een gesprekje met VVG'er Abdinur Badmah en we waren we er over eens dat dit weer een prachtig seizoen gaat worden met veel spannende, op het scherpst van de snede, gespeelde wedstrijden. Te beginnen met vandaag. Aan het eind van dit verslag mag U hier over oordelen.

 door Bert Postma

Vlak nadat de competitiestart was verricht door pupil van de week, de 7jarige Nuria Meijjer van SJO8 Coendersborg, had Brian Inge de beste kans van de wedstrijd. Vanaf de aftrap liet ON zich verrassen door een dieptepass op Inge die vlak naast het doel vergat de bal even opzij te leggen en een ander te laten scoren. Zelf schoot hij uit de onmogelijke hoek in het zijnet.Oranje Nassau was gelijk wakker en bij de les. Toch enigszins geschrokken werd eerst even de kat uit de boom gekeken. Toen ook VV Groningen de klauwen weer introk, kreeg ON de mogelijkheid om het heft in handen te nemen. Zo bleef het de hele eerste helft en ON domineerde. VVG beperkte zich tot af en toe een counter. De kansen waren echter op een hand te tellen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat in de 14e minuut Ruendel Martina fraai de op dat moment verdiende 1 – 0 binnenschoot. Een tegen offensief van VVG bleef uit en moest zich beperken door met veel kleine overtredingen het ON spel te ontregelen. Overtredingen waarvoor scheidsrechter Gerlof Gils uit Winschoten soms wel en soms wenste te fluiten. In de 30e minuut kreeg VVG op de rand strafschopgebied een vrije trap te nemen. Deze werd echter hoog over geschoten. De combinatie motregen, kunstgras, splinternieuwe, spekgladde bal bleek niet zo’n succes. Ook doelman Erwin Heidekamp had hier een paar keer een probleem mee, maar kon zich steeds goed herstellen. In de 35e minuut moest VVGer Joey Bakker zich laten vervangen door Anne Jits Sybesma.

De tweede helft was er een van een ander kaliber. VVG kroop uit zijn schulp en Oranje Nassau moest terug en wat pittiger verdedigen. Dit kostte Rhobin Brander in de 52e minuut de gele kaart. Hij werd ook direct gewisseld voor Tim Deelen.In de 54e minuut had ON de 2-0 moeten scoren en de wedstrijd op slot kunnen gooien. Doelman Jonathan Hensen bleef echter de ON spitsen de baas. Er ontstonden hier en daar wat irritaties op het veld en dat kostte de niet in de wedstrijd zittende Rick Wiersma de gele kaart na een opstootje met Brian Inge, die ook geel zag. Een minuut later nog een grote kans voor Ruendel Martina die zijn schot via de vuisten van Hensen over zag gaan. In de 62e minuut wisselde trainer Jouke Faber Eduard de Jonge Rosa voor Virgil Muller. Even later een strafschop moment in het VVG doelgebied maar Gerlof Gils spreidde de armen, oftewel, ik zie er niets in. Direct daarna werd Dave Bosgraaf op geel getrakteerd en ook gewisseld. Voor hem kwam Joshua Richardson in het veld. In de 70e minuut de volgende wissel voor ON. Ruendel Martina moest eruit voor David Voigt. Tien minuten later een domper voor ON. Rick Wiersma ontving zijn tweede gele en dus de rode kaart. Een tweede gele die velen met mij aan zagen komen. Misschien was het verstandig geweest van trainer Heerlijn om Wiersma eerder te wisselen. Dat er publiek is dat zo’n kaart op de scheidsrechter af reageert, heeft niet goed opgelet. Rick was al enkele keren gewaarschuwd door Gils. In de 85e minuut was er nog geel voor ter Arkel van VVG. Oranje Nassau leek de 1 – 0 over de streep te kunnen trekken, maar zoals zo vaak, ging het vlak voor tijd nog mis. In de 88e minuut schoot invaller Roy Smulders naar de achteraf misschien wel verdiend gelijkmaker 1 – 1. In blessuere tijd moest Heidekamp, met een schitterende reflex ON nog behoeden voor een nederlaag. Na afloop in de Bestuurs kamer van ON nog een applaus momentje voor het arbitrale trio, de heren Gerlof Gils, Yaron Quincy Heeren en Marten Brouwer, die door Johan Lindemulder, i.v.m. met de dag van de scheidsrechter even in het zonnetje werden gezet. Voor trainer Heerlijn zal het volgende week in Bergum puzzelen zijn om de geschorste doelpuntenmakers te vervangen.

Hier nog de foto's  van de wedstrijd 

KNVB info ON1