Sinds vorig jaar augustus is keeperstrainer Peter van der Sluis in dienst bj Oranje Nassau. Met hem blik ik nog even achterom en we blikken samen ook vooruit naar het komende seizoen van mannen 1.

Door Siemon Aikema

Peter, fijn dat je enkele vragen wilt beatwoorden. Vorig jaar was je dus nieuw bij de club. Ben je nog steeds zo enthousiast over de club, de staf en de selectie?

Ja absoluut, ondanks een coronajaar heb ik het gevoel dat wij maximaal gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden die er waren. Ik ben eigenlijk alleen nog maar enthousiaster geworden, want ik denk dat wij als staf en selectie alleen maar beter zijn geworden.

Vorig seizoen was vooral een seizoen met beperkingen. Hoe heb je dat seizoen met al zijn beperkingen ervaren?

Meer dan goed, de start van de competitie was prima met twee overwinningen en 2 gelijke spelen. Ik denk dat we er goed op stonden. Vind het jammer dat we dit niet hebben kunnen laten zien over het gehele seizoen. Toen we op slot gingen hebben wij wel altijd gekeken naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Ik ben ook trots op de spelersgroep, die er gewoon altijd was of het nu in twee-, vier- of zestallen trainen was. Als staflid kan ik alleen maar zeggen dat wij qua creativiteit in trainingen geven een hele hoop hebben geleerd. Ook hoop ik dat de jongens dat als plezierig hebben ervaren.

Over die laatste opmerking van je wil ik nog wel even wat zeggen. Ik denk dat Erwin Heidekamp in een vraaggesprek het goed heeft verwoord. Hij zie: Ïk denk dat Erwin, Peter en Sven ook wel een compliment verdienen voor de manier waarop zij binnen alle maatregelen de trainingen voor ons hebben gefaciliteerd. Om direct maar weer verder te gaan met de vragen Hoe kijk je terug op de voorbereiding van dit seizoen inclusief de bekerwedstrijden.

Ik vond onze voorbereiding voor mijn gevoel best lang duren, maar dit had te maken dat we ook uit periode van bijna een jaar alleen trainen kwamen. omdat in de maand augustus nog best veel spelers op vakantie waren, hadden we pas in september de volledige groep tot onze beschikking. Vanuit daar zijn we nu drie volledige weken aan het trainen met drie keer winst in de beker. Het positieve daaraan is dat we steeds meer vastigheden terug zien komen en dat we fitter worden.

Kun je iets vertellen hoe je aankijkt tegen de huidige selectie? Zijn we er volgens jou op vooruit gegaan of juist niet?

Onze selectie is in mijn ogen sterker geworden, er zijn weinig wisselingen geweest en de nieuwe jongens trainen al erg lang mee. Voordeel is daarom dat ze ook al helemaal opgenomen zijn in de groep. Rick Boyer en Caram Alves voegen iets aan ons spel toe wat we nog niet hadden, en we zijn natuurlijk blij dat een speler van het kaliber als Ruendel Marina terug is gekomen.

Wat zijn volgens jou de specifieke sterke punten van de selectie.

Ik denk dat wij heel erg in balans zijn. Van keeper tot aanvaller kunnen wij in elke linie beter zijn dan onze tegenstanders. En omdat er maar 11 kunnen spelen, zal de sterkte van onze bank ook belangrijk worden.

Zaterdag begint de competitie in 1E dan eindelijk. Hoe kijk je aan tegen de clubs in het komend seizoen en welke rol zal Oranje Nassau dit seizoen moeten/kunnen spelen.

Wij zullen zaterdag tegen VVG starten, dat is in mijn ogen direct een mooie test om te kijken hoe ver we zijn. VVG en Pelikaan S zijn de ploegen die qua nieuwe spelers het meeste er uit springen, maar je weet nooit of ze ook een goed team zullen zijn over een gehele competitie. Je merkt dat wij als staf ook toe zijn aan het “eggie”. Je wil je graag meten met de rest, en we willen wel heel graag een serie wedstrijden spelen. Ik denk dat wij als ON zeker bovenin mee willen gaan doen. We hopen op een mooie serie op het juiste moment zodat we misschien een periode kunnen pakken. Ik denk dat het een interessante competitie zal gaan worden.

Dit wordt je eerste volledige voetbalseizoen bij Oranje Nassau, tenminste dat hopen we. Waar verheug je je het meeste op dit seizoen?


Vooral op mooie wedstrijden en een volledig seizoen.

Peter veel succes dit seizoen met Oranje Nassau. We zullen elkaar hopelijk veel tegen komen dit jaar rond het veld.

Verdien €50