Na Thijs Gerlofs, Thomas Careman, Ard Veenhof en de al weer vertrokken Josha Ottens is Ruendel Martina de vijfde speler die in de afgelopen drie jaar is teruggekeerd op Coendersborg. En omdat ook hij stamt uit een periode, dat nieuwe spelers nog niet werden geïnterviewd bij hun komst naar Oranje Nassau een goed moment om hem voor te stelen aan het ON-publiek.


Door Siemon Aikema

2021 09 02 MANNEN SELECTIE 21 22 037

Ruendel, die in de bekerwedstrijd tegen SV Bedum zijn rentree maakte in de ploeg, werd 23 jaar geleden geboren in Amsterdam. Op 3-jarige leeftijd is hij verhuisd naar Groningen, waar hij nog steeds woont. Ruendel studeert momenteel aan de Hanze Hogeschool. Hij volgt de opleiding Social work. “Ïk vind het echt interessant om te doen”, zegt hij. Verder werkt hij in de horeca. Eind mei is Ruendel getrouwd met Celina.

Ruendel, we weten dat je al voor een aantal clubs hebt gespeeld. Wanneer ben je met voetballen begonnen? Waar heb je zoal gespeeld?

Ik ben begonnen op 6 jarige leeftijd bij DIO Groningen (klein clubje naast GVAV-Rapiditas). Toen ik 11 jaar was ging ik naar GVAV en speelde daar 1 seizoen. Na GVAV ging ik naar FC Groningen. Ik speelde daar 3 seizoenen. Helaas werd mijn overeenkomst/amateurcontract niet verlengd en toen ben ik naar Be Quick gegaan.

Waarom besloot je een aantal jaren geleden van Be Quick naar Oranje Nassau te gaan?

Ik zag binnen Be Quick niet de mogelijkheid om gelijk te spelen toen ik vanaf de jeugd naar senioren moest en ik wilde graag gewoon voetballen, daarom koos ik bewust voor ON.

Wat vind jij je hoogtepunt/ de hoogtepunten in je carrière tot nu toe? En zijn er ook dieptepunten geweest?

Hoogtepunt is toch wel de 3 jaren in de jeugdopleiding van FC Groningen. Ook een hoogtepunt vind ik de uitwedstrijd met Oranje Nassau tegen Gorecht waar ik 4 keer scoorde. Dieptepunt is toch wel dat ik moest vetrekken bij FC Groningen.

Je hebt al een aantal trainers meegemaakt. Wie was voor jou tot nu toe de beste trainer en waarom?

Ik heb nu nog niet een beste trainer. Ik vind zelf wel dat ik goede trainers heb gehad zoals Paul Ravenau, Arjen Laferte, Peter Hoekstra en Erwin Heerlijn. Hugo Alves Velame was wel mijn leukste trainer die ik gehad heb in de jeugd!

Hoe heb je de afgelopen seizoenen bij ONS ervaren. Zijn er bijvoorbeeld zaken waarvan onze club nog kan leren?

Ik heb goede herinneringen overgehouden aan mijn tijd bij ONS. Ik denk dat het verschil tussen ONS en ON niet heel veel is. ON is op de goede weg om nog groter te worden dan ooit!

Je bent de vijfde speler in 3 jaar die terugkomt bij Oranje Nassau. Waarom wilde je weer bij ON voetballen?

Ik ken de trainer goed en heel veel spelers van ON ook al. Grootste reden is toch wel dat, toen ik wegging, het niet voelde alsof ik geslaagd was, omdat we toen niet kampioen werden. Dit jaar gaan we dat inhalen!

Hoe heb je deze terugkeer tot nu toe ervaren?

Goed eigenlijk. Precies zoals ik me had voorgesteld. ON is en blijft altijd wel een warme club.

Wat zijn je persoonlijke doelen voor het komende seizoen?

Mijn persoonlijke doel is goed fit worden en kampioen worden. Kampioen is wel echt iets wat ik dit jaar wil bereiken!

Heb je ook een doel voor Oranje Nassau?
Het grote doel is kampioen worden, want ON hoort in de hoofdklasse.

Wat is jouw indruk van de huidige selectie/ de technische staf?

Volgens mij is er een goede balans tussen de verschillende leeftijden. En iedereen kan goed met elkaar omgaan.

Wil je nog iets kwijt voor de volgers van Oranje Nassau?

Ik hoop dat het een mooi jaar gaat worden. Een jaar dat we niet snel zullen vergeten!

KNVB info ON1