Vandaag maken we kennis met iemand, die we niet zo vaak langs of binnen de lijnen zien bij de wedstrijden van Oranje Nassau! Zij werkt meer op de achtergrond, al hoewel ze regelmatig op ons sportpark komt. Graag stellen we Yara Klaver, de nieuwe fysiotherapeut aan jullie voor

.Door Siemon Aikema

2021 09 02 MANNEN SELECTIE 21 22 031

Yara is 24 jaar jong. Ze woont met haar vriend in Groningen. Maar vanaf oktober verhuizen ze samen naar Eelde. In het dagelijks leven werkt ze bij MCZ, een, zoals ze zelf op hun website omschrijven, grensverleggend experticecentrum op he gebied van beweging, gezondheid en sport.

Yara eerst even een vraag over je sportieve achtergrond. Heb je zelf ook actief aan sport gedaan of doe je dat nu nog? En over welke sport(en) hebben we het dan?

Ik heb tijdens mijn studententijd altijd getennist en daarvoor 5 jaar gevoetbald. Momenteel doe ik aan krachttraining, hardlopen en wielrennen. Komend jaar ga ik in m’n nieuwe woonplaats het tennissen weer oppakken!

Je werkt als fysiotherapeut bij MCZ. En nu dus ook bij onze club. Zijn er clubs waar je eerder hebt gewerkt?

Oranje Nassau is voor mij de eerste voetbalclub waar ik werkzaam ben als fysiotherapeut!

Hoe ben je bij Oranje Nassau terechtgekomen?

Mijn werkgever (MCZ) heeft gevraagd of ik het leuk vind om actief ze worden bij een sportclub als fysiotherapeut. Aangezien ik zelf ook een (amateur) voetbal verleden heb, voelde ik hier wel wat voor!

Kun je aangeven wat je eerste indruk is van de club/ de trainer?

Vooral heel gezellig. Plezier staat voorop en dat is belangrijk. Het is een leuk team met enthousiaste gemotiveerde spelers, trainers en staf. Dit maakt het werk erg leuk. Samen sta je sterk en kunnen we mooie resultaten gaan behalen.

De verzorgers zien we geregeld aan de lijn bij voetbalwedstrijden. Maar wat doet een fysiotherapeut bij een voetbalclub? Je voorganger heb ik slechts een enkel keer gezien bij de club. (kan natuurlijk ook aan mij liggen omdat ik er nooit was hij er kwam).

Een fysiotherapeut is met name voor de training actief! Ik krijg gedurende de dag/week berichten van spelers die pijnklachten hebben. Voorafgaand aan de training check ik wat er aan de hand is, wat ze nodig hebben en of ze volledig of aangepast kunnen trainen. Op de dinsdag blijf ik geregeld nog wel eens kijken bij het begin van de training. Ook wil ik natuurlijk wat wedstrijden meepakken dit seizoen om te kijken hoe het team het doet!

Wat verwacht je voor dit seizoen?

Niets minder dan kampioen natuurlijk!

Wil je nog meer kwijt aan de volgers van ON?

Blijf vooral in beweging en maak er een mooi seizoen van met z’n allen.

Yara fijn dat ik wat vragen aan je mocht stellen. Ik hoop je nog vaak langs de lijn te zien bij Oranje Nassau, vooral om te genieten.

KNVB info ON1