Vandaag Fokko Kronemeijer in de schijnwerpers, Niet omdat hij nieuw is, maar omdat hij nog nooit is voorgesteld via deze website. Na Erwin Heidekamp dus de kennismaking met een tweede speler die al een aantal seizoenen speelt bij Oranje Nassau.

Door Siemon Aikema

2021 09 02 MANNEN SELECTIE 21 22 108

Fokko woont tegenwoordig met drie andere vrienden in Groningen Oorspronkelijk komt hij uit Leek, Hij heeft nog één zus, die regelmatig tennist. En als je uit Leek woont, dan is het niet zo verwonderlijk dat Fokko zijn carreiere begon bij VEV ’67 Hij was toen een jaar of zes. Nadat hij verhuisde naar de stad is Fokko naar Oranje Nassau gegaan

Fokko, in de wandelgangen word je wel eens ‘eigen kweek’ genoemd. Maar dat klopt dus niet?

Nee dat klopt inderdaad niet. Ik heb mijn eerste seizoen in het tweede elftal gespeeld en ben toen het jaar daarop door de toenmalige trainer Patrick Zwart aan de eerste selectie toegevoegd. We speelden dat jaar in de hoofdklasse.

Als ik het goed heb heb je ook zaalvoetbal gespeeld. Kun je daar iets over vertellen. En waarom ben je daar mee gestopt?

Ik ben mijn zaalcarrière al vrij vroeg begonnen bij Leekster Eagles. Dit heb ik op het hoogste niveau gedaan, in de eredivisie. Hierna heb ik nog 2 seizoenen bij Futsal ONR gespeeld. Mijn laatste jaar was in het seizoen 2019/2020, toen kwamen we uit in de eerste divisie. Hierna ben ik gestopt, omdat het erg lastig te combineren was met veldvoetbal.

Je zit met een onderbreking van een jaar voor het vijfde seizoen bij de eerste selectie van Oranje Nassau. Kun je schetsen wat er in deze jaren is veranderd bij de club?

Met een club uit de stad, die op dit niveau uitkomt, is het natuurlijk logisch dat elk jaar de samenstelling van het team erg verandert. Ik ben erg blij dat in de 5 seizoenen dat ik nu voor Oranje Nassau speel er een vaste kern van spelers is ontstaan, wat een mooie basis vormt van de selectie.

Die onderbreking was in het seizoen 2017/2018. Toen stond je ineens niet meer bij de selectie. Hoe kwam dat?

Ik heb dat jaar in het buitenland gewoond voor mijn studie. Ik heb een half jaar in Philadelphia gestudeerd en vervolgens een half jaar stage gelopen in Londen.

Welk seizoen is je tot nu toe het meest bijgebleven en waarom?

Mijn eerste jaar bij de selectie is mij erg bijgebleven. Ik kwam toen voor het eerst in de hoofdklasse uit. Ondanks dat we een lastig seizoen hadden, heb ik veel ervaring op gedaan. Ook heb ik veel mooie accommodaties gezien en genoten van de busreizen.

Volgens mijn informatie werk je tegenwoordig Wat voor werk doe je en wat houdt dat werk in?

Het klopt dat ik tegenwoordig werk. Inmiddels bijna een jaar werk ik bij het UWV. Ik ben werkzaam als uitkeringsdeskundige. Dit houdt in dat ik WW-aanvragen beoordeel.

Hoe heb je het afgelopen coronaseizoen ervaren? Bleef de motivatie om te trainen? Was je teleurgesteld, dat in mei/juni de mini-competitie toch niet door ging?

Helaas hebben we niet veel wedstrijden mogen spelen afgelopen seizoen. Ik ben wel blij dat we gewoon door hebben kunnen trainen. Dit vroeg namelijk aardig wat creativiteit van de trainer en staf. Ik had er al wel rekening mee gehouden dat de mini-competitie niet door zou gaan.

We hopen natuurlijk allemaal weer op een ‘normaal’ seizoen. Hoe kijk je aan tegen de huidige selectie en staf? En wat zijn je verwachtingen voor het komend seizoen?

 Ik denk dat we op juiste posities versterking hebben gehaald en een erg goede selectie hebben komend seizoen.Ook is iedereen erg te spreken over de staf. Ik vind dat we moeten meedoen voor het kampioenschap.

Fokko dank voor je medewerking. Ik hoop dit seizoen nog vaak van jou en de andere spelers te genieten.

KNVB info ON1