Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Komende zaterdag wordt de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen gespeeld Dat is ook de eerste officiële wedstrijd van Oranje Nassau in het jaar 2021. De bekerreeks, met als inzet een plaats in de eerste ronde, ontmoet Oranje Nassau allereerst in Blijham ASVB, een zondag-tweedeklasser. En hoewel de staf van ON ongetwijfeld de komende drie wedstrijden wil gebruiken om tot de goede formatie en belasting te komen voor de competitie wil ON uiteraard wel de poulefase overleven. 

Door Siemon Aikema

De gymnastiekvereniging Algemene Sport Vereniging Blijham werd vlak na de tweede wereldoorlog uitgebreid met een voetbal- en handbalafdeling Vanwege te weinig belangstelling werd de afdeling handbal in 1956 weer opgeheven. In 1964 fuseerden de gymnasten met de andere plaatselijke gymnastiekvereniging HBS en de sportgroepen judo en wandelen. Zo ontstond SV Blijham. De voetbalafdeling kreeg al gauw de naam ‘witte muizen’ waarschijnlijk om hun witte shirt en broek. In 1976 werd het huidig sportpark in gebruik genomen. De website van ASVB noemt het bereiken van de eerste klasse van de KNVB in het seizoen 92/93 het hoogtepunt in de geschiedenis van de club. Aan het begin van de twintigste eeuw was het gedaan met de successen. In 99/00 degradeerde de ploeg naar de tweede klasse en het jaar daarop was er opnieuw een degradatie nu naar de derde klasse. Dieptepunt van deze eeuw was wel de degradatie naar de vierde klasse in 14/15. Sinds het seizoen 18/19 speelt ASVB weer in de tweede klasse.

De selectie van trainer Jordin Louwes, hij is in 20/21 begonnen aan zijn eerste hoofdtrainersklus, bestaat uit een mengeling van jonge en ervaren spelers. David Gort met zijn 35 jaar de oudste speler en speelt, net als een aantal anderen al zijn hele voetballeven bij de club. Verder weet ik weinig te melden over de selectie. Als ik kijk op Voetbal Noord, dat vermoed ik dat er dit jaar twee spelers uit de jeugd zijn doorgestroomd naar de eerste selectie. Jongste telg in de selectie is de 18-jarige Ivar Bruins, die voor het tweede seizoen onderdeel is van de selectie.

Net als Oranje Nassau speelde ASVB ook enkele oefenmatches. Voor de zomervakantie werd gewonnen van HS 88 (1-2). In augustus werden vier oefenwedstrijden gespeeld, die op één na allemaal werden gewonnen. Sellingen(0-2), Westerwolde (9-0), en Noordster (5-0) delfden het onderspit. HSC was wel te sterk voor de Blijhamsters (3-2)

In de archieven van Oranje Nassau vond ik één wedstrijd tussen beide ploegen. In augustus 2004 wisten de Stadjers, met o.a. Bernard Steenbergen en Lieuwe Boonstra met 1-2 te winnen van de witte muizen uit Blijham. Verder is er in de annalen niets vastgelegd over eventuele onderlinge wedstrijden.

Na een oefenreeks met wisselende resultaten begint Oranje Nassau dus zaterdag aan de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2021/2022. De afgelopen weken is er veelvuldig geëxperimenteerd met verschillende spelers op verschillende posities. De staf heeft voorzichtige stappen gezet om tot een gedegen opbouw van de selectie te komen. In vier wedstrijden werd er twee keer verloren tegen sterkere tegenstanders (Be Quick 1887 en ACV) Thuis is de ploeg van Heerlijn nog ongeslagen. Tegen NEC Delfzijl werd in de eerste wedstrijd van het seizoen op het nippertje gelijk gespeeld (3-3). Afgelopen zaterdag liep het stukken beter bij de thuisploeg (5-1). Velocitas had weinig in te brengen tegen de hun stadsgenoten. De ploeg speelde een verfrissend potje voetbal met goede combinaties, sterke opbouw en voldoende goals. Desgevraagd gaf trainer Erwin Heerlijn aan met een goed gevoel terug te kijken op de voorbereiding. Hij is blij dat ON weer wedstrijden kan spelen en dat publiek welkom is. Heerlijn vertelt dat hij bewust veel spelers gebruikt. De trainers hebben daar en plan mee en willen zoveel mogelijk spelers fit krijgen en houden. Vandaar een back-up squad en enkele gastspelers. Aan de andere kant is het daardoor ook moeilijker vertrouwde dingen in te passen. Volgens Heerlijn is het logisch dat ON aanvallend minder potten kon breken tegen Be Qucik en ACV. “Dat zijn sterke ploegen en zij waren in de voorbereiding ook al een stuk verder, dus ook conditioneel.” Over afgelopen zaterdag was de trainer tevreden. Hij ziet de ploeg fitter worden en dat afspraken beter worden uitgevoerd. Zaterdag moet Oranje Nassau volgens de trainer een nieuwe stap maken. ”Dan gaat het wel om punten en om resultaat. Ik weet niet wat ik moet verwachten, maar ik vind dat we wel moeten winnen zonder ASVB te kort te doen.” Deze week gaat Erwin nog wat informatie inwinnen over de tegenstander. Maar hij vindt ook dat ON zijn eigen plan moet trekken. Hij hoopt dat Oranje Nassau zaterdag de eerste punten van het seizoen gaat pakken en dat er nog veel punten mogen volgen. Bij deze wens wil ik me graag bij aansluiten.

Komende zaterdag verwacht ik en hoop ik op weer een flitsend Oranje Nassau, dat met gevarieerd spel hopelijk de tegenstander op het verkeerd been zet. Ik denk, dat de Stadjers zeker kans hebben om deze tweedeklasser in Blijham te verslaan. Ook al wil ik niet te vroeg juichen, want ik verwacht ook een gemotiveerde tegenstander dat graag de punten in Blijham wil houden. Laten we maar gewoon afwachten hoe het duel verloopt. Wil je erbij zijn? Dat kan. De wedstrijd ASVB-Oranje Nassau wordt gespeeld op Sportpark Blijham, Raadhuisstraat25 in Blijham. Scheidsrechter Otmar Schoonderwoerd laat om 17.00 uur aftrappen. Deze scheidsrechter maakt sinds een aantal seizoenen onderdeel uit van het ontwikkeltraject scheidsrechters waarin ambitieuze arbiters erxtra worden begeleid om hun top te bereiken.

Verdien €50