Vandaag staat een tweede nieuwe speler bij Oranje Nassau in de schijnwerpers. Het is Rick Boyer. Rick is 21 jaar en studeert bedrijfskunde aan de Hanze Hogeschool in Groningen.De volgers hebben hen al een paar keer in actie kunnen zien in de oefennwedstrijden van ON, zowel alslinkerverdediger als ook als middenvelder

Door Siemon Aikema

Rick Boyer
Rick werd eerder, toen bekend werd dat hij de overstap van ONS naar Orannje Nassau zou maken, door trainer Erwin Heerlijn omschreven als een jonge talentvolle linkspoot met veel drive en voetballend vermogen.Tijd om deze speler een aantal vragen te stellen.

Rick kun je de volgers van Oranje Nassau allereerst iets vertellen over je voetbalcarrière?

Ik ben op mijn vijfde begonnen met voetballen bij vv Appingedam. Daar heb ik gevoetbald tot de E1. Daarna heb ik 4 jaar bij FC Groningen gespeeld. Na FC Groningen heb ik 1 jaar bij NEC Delfzijl gevoetbald. Dit was het niet helemaal en daarom ben ik het jaar erna dan ook naar Be Quick in Haren vertrokken. Van de B1 tot en met eerste jaar senior heb ik hier gevoetbald. Vervolgens heb ik 1 jaar bij ONS Sneek gespeeld. Dit seizoen kom ik dus uit voor Oranje Nassau.

Wat zijn voor jou de hoogtepunten tot nu toe in je carrière als voetballer?

Natuurlijk in de eerste plaats de jaren dat ik bij FC Groningen heb gespeeld. Daarnaast het winnen van de beker met Be Quick A1.

Je hebt al wel een aantal trainers gehad. Welke trainer heeft de meeste invloed gehad op jou en waarom?
Steven Wuestenk en Robert Emmelenkamp hebben het meest invloed op mij gehad. Onder hun leiding heb ik grote stappen gemaakt op voetballend en mentaal gebied.

Wat zijn volgens jou je sterke kanten als voetballer en heb je ook nog verbeterpunten?

Mijn sterke punten zijn mijn techniek en de rust die ik breng aan de bal. Een groot verbeterpunt is wel mijn fysiek en koptechniek.

Wat is je favoriete positie in het team en ben je links/of rechtsbenig?

Ik speel het liefst linksback. Mijn voorkeursbeen is links

Waarom heb je besloten om bij Oranje Nassau te gaan voetballen?

Voornamelijk om de ambitie die de club uitspreekt en ook de trainer die een hele goede indruk op mij maakt.

Hoe ben je bij je nieuwe club ontvangen? En wat is je eerste indruk van Oranje Nassau?

Oranje Nassau is een ambitieuze club met toch ook veel gezelligheid en sfeer. Ik werd direct opgenomen in de groep en club wat erg prettig was.

Wat vind je van de huidige eerste selectie?

Ik denk dat er een momenteel een sterke selectie staat die zeker boven in de eerste klasse mee kan doen. Toch denk ik dat er op veel gebieden nog een hoop stappen gemaakt moeten worden om het seizoen succesvol te laten zijn.

En wat is je indruk van de trainers Erwin en Peter?

De indruk van de trainers is uiterst positief. Ze zijn zeer betrokken bij de groep, goed voorbereid en gedreven.

Heb je persoonlijke doelen voor dit seizoen?

Dit seizoen wil ik mij zelf zoveel mogelijk te ontwikkelen. Maar ik wil ook vooral een leuke tijd te hebben met deze leuke selectie.

Welk doel stel je voor deze selectie?

Ons doel moet volgens mij zijn kampioen te worden met deze selectie en nog meer eruit te halen met elkaar.

Rick dat lijkt me een mooie afsluiter. Dank dat je de vragen wilde beantwoorden. Ik wens je veel succes bij je nieuwe club.

KNVB info ON1