Heerlijk om weer de frisse Coendersborglucht op te snuiven langs de lijn bij Oranje Nassau. Deze anderhalf uur geneest meer dan een doos pijnstillers. Met dank aan Johan (chauffeur) en Mustafa (tassendrager) was ik weer in staat om jullie een verhaaltje en wat foto’s voor te schotelen van een alleraardigste oefenwedstrijd van ons cluppie. Siemon nog bedankt dat je de andere oefenpotjes wilde waarnemen. 

Door Bert Postma

Onder prima omstandigheden, geen zon, weinig wind en een lekker themperatuurtje en een tegenstanderstander die ook wil voetballen waren alle ingrediënten aanwezig om er een leuk potje van te maken. En dat gebeurde dan ook. ON starte met de volgende 11. Erwin Heidekamp, Ard Veenhof, Thijs Gerlofs, Rick Boyer, Youri Schuur, Walid Barhouss, Joshua Richardson, Rick Wiersma, Ruendel Martina, Thomas Careman en Fokko Kronemeijer. Het twee klassen lager spelende Velocitas moest voor ON de eerste oefenzege op kunnen leveren. Onze stadgenoot bleek in het verleden al vaker een geduchte tegenstander dat een pittig potje voetbal niet schuwt. Onder leiding van trainer Erik Wormmeester altijd bereid om het ON moeilijk te maken. De thuisclub trok echter direct alles uit de kast en het was reeds in de 5e minuut dat de score geopend werd door Rick Wiersma 1-0. ON dat vanaf het begin de dienst uit maakte scoorde in de 16e minuut de 2-0. Dit doelpunt werd door de prima scheidsrechter Jasper Wiersma afgekeurd wegens een eerder begane overtreding. (heerlijk, geen VAR onderbreking). Velocitas beet van zich af en dat koste Jesse Custers de gele kaart voor het hangen aan de confectie van een Oranje hemd. Twee minuten later was het toch weer raak en scoorde Ruendel Martina na een fraaie steekpass van Rick Wiersma. Ook deze treffer kon geen genade vinden in de ogen van de arbiter. Het vlagsignaal was hem niet ontgaan. Boetnspul.

In de 25e minuut het eerste kansje van Velo, maar er werd te hoog gericht. Een minuutje later was het Thomas Careman die de bal op fantastische wijze meenam maar zijn actie leverde slechts een corner op. ON werd wat slordiger en dat leverde Velo een grote kans op. De bal werd voor het doel van Heidekamp langs gekopt. Ogen open houden tijdens het koppen jochie.

In de 32e minuut testte Ard Veenhof de lenigheid van een der Velocitanen wat hem op een gele prent kwam te staan. Velo deed iets terug en behield de voorsprong wat betreft de gele kaarten 2-1 voor Mattar Dieme. Vlak voor rust was het wederom Rick Wiersma, die iets aan de score wilde doen, pikte de bal op, een leuke solo en de 2-0 kon op het scorebord.

Na rust natuurlijk een hoop nieuwe gezichten. Ik zag David Voigt, Paul Bergtop, Kevin Brander en Dave Bosgraaf. Sorry, als ik iemand vergeet. Na 5 minuten zagen we een prachtige crossbal van Paul Bergtop op Rick Wiersma . Het leverde een corner op. In de 59e minuut was het wel weer raak en Ruendel Martina scoorde zowat vanaf de zijlijn een briljante 3-0. Volgens de omroeper het doelpunt van het jaar. Daar zijn we in Groningen sterk in. (omhaaltje Strand Larssen). Zes minuten later was het de beurt aan Velocitas en het was Kelvin de Vries die na een schitterende uithaal de bal hoog in de touwen zag vliegen. Onhoudbaar voor Erwin Heidekamp. (zie foto). Thomas Careman kon niet achterblijven en scoorde in de 68e minuut al even fraai de 4-1. Deze fraaie goals beloven iets voor het komende seizoen. In de 75e minuut scoorde Ruendel Martina zijn tweede na weer een vlot lopende ON aanval. Eindstand 5-1. De trainers Wormmeester (iets minder) en Heerlijn waren tevreden over het gebodene en kunnen verder bouwen op wat hun mannen de middag op de mat legden. Beide teams veel succes in de aanstaande bekerwedstrijden.

De foto's vind je hier

Verdien €50