Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Groningen kent enkele gerenomeerde clubs in ieder geval zijn er drie die meer dan 100 jaar bestaan, waaronder Oranje Nassau. Na de oudste club ( Be Quick 1887) is nu de volgende club qua leeftijd de tegenstander van Oranje Nassau.

Door Siemon Aikema

Velocitas 1897 kent een rijke voetbalgeschiedenis, vooral als zondagclub. Naast 8 kampioenschappen van het Noorden is ongetwijfeld de bekerfinale in 1934 het hoogtepunt in de geschiedenis van de club. In deze finale werd Feijenoord met 3-2 verslagen. Tussen 1955 en 1960 speelde Velocitas betaald voetbal. Sinds een aantal seizoenen speelt Velo prestatievoetbal op zaterdag. In het eerste seizoen was Quin Mekel de topscorer met maar liefst 77 doelpunten. De stadsparkbespelers spelen dit jaar weer in de derde klasse c en komen dit seizoen verschillende stadsclubs tegen.

Dat de club ambities heeft zie je af aan de vriendschappelijke wedstrijden. In de oefenperiode werd verloren van Achilles 1894 en gewonnen van NEC Delfzijl en GRC. Naast Oranje Nassau speelt het team ook nog tegen Blauw Wit '34 en PKC.

Oranje Nassau en Velicitas speelden vorig seizoen in de voorbereiding tegen elkaar gelijk (1-1). Volgens mij de enige keer dat beide ploegen op Coendersborg tegen elkaar speelden. Een man om in de gaten te houden is de eerder genoemde Quin Mekel. Hij scoorde maar liefst 156 keer voor Velocitas en daarnaast nog 46 keer voor Potetos.

Vermeldenswaard is nog dat Joshua Richardson van Oranje Nassau zijn oude makkers van Velocitas weer tegen komt. Wil je er bij zijn? Dan moet je om 15.00 uur op sportpark Coendersborg zijn. Wanneer je geen coronaklachten hebt ben je van harte welkom.

 

Verdien €50