Dinsdagavond speelde Oranje Nassau zijn derde in de reeks van oefenwedstrijden. In Assen was ACV de tegenstander. De derdedivisionist won verdiend met 3-0. Toch werd Oranje Nassau beslist niet weggespeeld.

 Door Siemon Aikema

In een interview na afloop van LIsse-ACV gaf trainer Free de Boer al aan, dat spelers nog lang last zullen blijven houden van het niet spelen tijdens de coronacrisis. Zijn collega Ewin Heerlijn is de oefenreeks om die reden ook voorzichtig begonnen. Het was dan ook niet zo verwonderlijk, dat beide trainers besloten er een wedstrijd van te maken van 2x 35 minuten. In die 70 minuten viel er overigens wel veel te genieten.

Uiteraard was ACV door het klasseverschil de bovenliggende partij. Toch kon Oranje Nassau goed partij bieden. Doelman Jelle Bouma werd wel meer onder vuur genomen dan zijn collega aan de overkant. In het begin van de eerste helft kwam Oranje Nassau nauwelijks in de buurt van het strafschopgebied van ACV. De Assenaren creerden enkele kansen, maar het leverde nog geen resultaat op. Oranje Nassau kwam er dus sporadisch uit, maar voetbalde wel behoorlijk. Waar ACV met snelle uitvallen vanaf het middenveld resultaat probeerde te halen bleven de Groningers vooral voetballend de oplossing zoeken. Halverwege de eerste helft leek er een kans te ontstaan voor Oranje Nassau. Na een combinatie kwam Ruendel Martina het strafschopgebied binnen. Volgens mijn waarneming werd hij gevloerd, maar de scheidsrechter dacht daar anders over en liet doorspelen. Het werd wel de aanzet tot een reeks aanvallen van Oranje Nassau. Zo onstond er nog een kans(je) voor Rick Wiersma, gered door de keeper en kreeg ON een eerste corner. Vlak voor rust schoot Mark Jagt me een enorme knal de 1-0 binnen.

Na de rust kwamen er een zestal nieuw spelers binnen de lijnen bij Oranje Nassau. Het spelbeeld bleef veel het zelfde. ACV kwam regelmatig bij het doel van ON en de ploeg van Heerlijn wist ook een aantal keren goed door te komen vooral via de vleugels. Het ontbrak Oranje Nassau net aan dat beetje geluk, waardoor er door de Groningers niet werd gescoord. En omdat Toufik Faraouni en Robert Talens wel scoorden, was de eindstand van deze nuttige oefenwedstrijd 3-0.

Volgend de kenner was het spel van Oranje Nassau stukken beter dan afgelopen zatetrdag tegen Be Quick. Ik kan daar niet over oordelen, omdat ik die wedstrijd niet heb gezien. Komende zaterdag is de laatste oefenwedstrijd. Dan speelt Oranje Nassau tegen Velocitas. Om 15.00 uur wordt er op Coendersborg afgetrapt. Op 4 september beginnen dan de bekerwedstrijden. Vaak ook halve oefenwedstrijden natuurlijk. Want ook deze duels zullen, zo denk ik, gebruikt worden om toe we werken naar de start van de competitie op 25 september.

Verdien €50