Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Dinsdagavond is de derde en voorlaatste oefenwedstrijd van Oranje Nassau. De Groningers gaan op bezoek bij derde divisionist ACV. Oranje Nassau zit nog volop in de voorbereiding, maar ACV heeft al twee officiële wedstrijden achter de rug.

Door Siemon Aikema

De Assenaren zijndus  al een stuk verder dan de gasten. Vorige week zaterdag won de ploeg van Fred de Boer de bekerkraker tegen Hollandia met maar liefst 5-1. Afgelopen zaterdag was de eerste competitiewedstrijd. In Lisse werd de plaatselijke trots, toch een gerenommeerde ploeg in het zaterdagvoetbal. Verslagen. Het werd in de laatste minuten 3-2. ACV is dus goed aan de competitie begonnen en zaterdag is HSV Hoek de tegenstanden Assen de tegenstander. Vorig seizoen was Hoek veel te sterk voor ACV (1-4). Maar eerst nog de wedstrijd tegen Oranje Nassau. ACV heeft zich behoorlijk versterkt dit seizoen. Niels Grevink (Meppen), Boy Spijkeran (Emmen 021), Jaap van Dijken (Heerenveen 021), keeper Enzo Spijodic (Hoogeveen) en Freddy Quispel (Oldenburg) komen in de plaats van de vertrokken Marten Otto (Achilles 1894) en de gestopte Marco van Heide en Remy Klaassens dien vergeten. Ezra Schrijver (o.a. ex-Oranje Nassau) speelt nog steeds bij de Assenaren.

Oranje Nassau en ACV kennen al een lange traditie van onderlinge duels in Assen. Totaal kwamen ze 30x tegen elkaar uit sinds het seizoen 49/50 van de vorige eeuw. Beperken we ons tot de oefenduels in Assen, dan zijn er (alleen in deze eeuw) acht ontmoetingen geweest. De thuisclub won vier keer één keer was er een gelijkspel en de gasten wonnen drie keer. In het seizoen 19/20 waren er twee ontmoetingen tussen beide clubs. In augustus werd het 5-0 en in januari 6-1. En hoewel we verwachten, dat Fred de Boer niet in de sterkste opstelling zal starten verwacht ik toch een moeilijke avond voor Oranje Nassau. Maar wie weet kan de brigade van Erwin Heerlijn deze keer verrassen.

Afgelopen zaterdag was Be Quick 1887 de tweede tegenstandervan ON  in de oefenreeks. In de eerste helft werd Oranje Nassau op een 2-0 achterstand gezet. Daar kwam in de tweede helft niets meer bij. Omdat ik deze wedstrijd niet heb gezien kan ik ook niet oordelen of Oranje Nassau zich heeft hersteld van het matige spel tegen NEC Delfzijl. Persoonlijk ben ik daarom benieuwd hoe ver Oranje Nassau is in deze fase van de voorbereiding.

Wil je dinsdagavond er ook bij zijn, kom dan voor 20.00 uur op sportpark Catiwiki, Kortbossen 1 in Assen. Dan wordt er namelijk afgetrapt voor ACV-Oranje Nassau.

Verdien €50