Omdat we dit seizoen niet zo heel veel nieuwelingen hebben om voor te stellen, zullen we ook een tweetal spelers interviewen die al langer bij Oranje Nassau spelen. Vandaag is het de beurt aan keeper Erwin Heidekamp. Hij gaat zijn vijfde seizoen in bij Oranje Nassau.

Door Siemon Aikema

2020 08 13 selectie 20 21 032

Erwin woont op dit moment nog in Vlagtwedde bij zijn ouders. Als het allemaal te realiseren is wil hij binnenkort wel gaan samenwonen met zijn vriendin. Erwin is ook geboren en getogen in Vlagtwedde, hij heeft één broer van 26 jaar. Deze broer voetbalt bij VV Westerwolde als verdedigende middenvelder.

Erwin wanneer ben je begonnen met voetballen?. En waar heb je voordat je bij Oranje Nassau kwam gevoetbald?

Ik ben begonnen met voetballen toen ik een jaar of 4 was, in eerste instantie als spits, maar al vrij vroeg wilde ik zelf keeper worden. Vanaf de E-pupillen mocht ik meetrainen met de voetbalschool bij FC Groningen, waarop ik vanaf de D-junioren definitief instroomde in de jeugdopleiding. Bij FC Groningen heb ik tot aan het beloften elftal gespeeld. Uiteindelijk zag men niet de potentie in mij om het betaalde voetbal te halen, waarna ik andere keuzes heb moeten maken en bij Oranje Nassau terecht ben gekomen.

Je gaat het vijfde seizoen in bij Oranje Nassau. Kun je schetsen wat er in deze jaren is veranderd bij de club?

Ik denk dat de grootste verandering bij de club is, dat er een hechte spelersgroep is ontstaan en er minder verloop is van spelers. Eerdere jaren was het wel eens zo dat er aan het begin van het seizoen een bijna compleet nieuw elftal stond, dat is nu niet meer het geval. Hierdoor bouw je onderling als spelers een veel hechtere band op en weet je wat je in het veld van elkaar kan verwachten. Zowel voor de sfeer, de prestaties en voor de toekomst is dit een enorm positieve ontwikkeling geweest.

Als 20-jarige moest je in je eerste seizoen de strijd aangaan met de vaste keeper van Oranje Nassau. Vond je het toen verrassend, dat de trainer bij jou uitkwam?

Ik was inderdaad nog maar 20 jaar toen ik de strijd aan moest gaan met Alex, die toen een aantal jaren vaste keeper was. Ik was blij dat de trainer uiteindelijk voor mij koos, aangezien ik na mijn tijd bij FC Groningen heel bewust voor Oranje Nassau had gekozen: ik wilde minuten maken en ervaring op doen op hoog amateur niveau.

Volgens mij zijn je ouders vaste supporters van je We zien ze (bijna) altijd langs de lijn. Vind je dat fijn of soms ook wel lastig. En welke rol hebben ze gespeeld in jouw carrière.

Mijn ouders zijn inderdaad vaste supporter. Bij ons thuis leven we echt voor het voetbal en mijn ouders staan dus ook bijna elke zaterdag (bij mij) en zondag (bij mijn broer) langs de lijn. Ik vind het leuk dat ze komen kijken, maar beleef mijn wedstrijden er niet echt anders door. Als mijn ouders niet achter mijn voetbaldroom hadden gestaan, was ik nooit bij FC Groningen terecht gekomen en had ik mij nooit zo kunnen ontwikkelen zoals ik dat nu heb gedaan. Zij hebben in deze periode enorm veel tijd in mij gestoken en veel voor mij gedaan. Ik denk dat dit ook een mooi moment is om ze daar nogmaals voor te bedanken.

Welk seizoen is je tot nu toe het meest bijgebleven en waarom? 

Dat was het tweede seizoen bij ON. Dit seizoen voelde als een soort ommekeer, want na een teleurstellend vorig seizoen deden we nu lang mee in de strijd om de eerste plek en speelden we ook nog eens goed voetbal. Uiteindelijk moesten we onze meerdere erkennen in HZVV en konden we in de nacompetitie ook geen potten breken. Die strijd om de titel zou ik graag aankomend seizoen weer beleven, maar dan natuurlijk met een betere uitkomst

Volgens mij ben je inmiddels afgestudeerd. Waar werk je nu? 

Ik ben inderdaad kortgeleden afgestudeerd van de opleiding Technische Bedrijfskunde. Op dit moment werk in tijdelijk bij Solidus Solutions in Oude Pekela als Navision planner. Voor de periode daarna ben ik op zoek naar een baan, maar daar kan ik verder nog niks over zeggen op dit moment.

Hoe heb je het afgelopen coronaseizoen ervaren? Bleef de motivatie om te trainen? Was je teleurgesteld, dat in mei/juni de mini-competitie toch niet door ging?

Tja, wat moet je er van zeggen. Het is natuurlijk hartstikke vervelend dat we geen wedstrijden konden spelen. Uiteindelijk doe je het als speler voor de wedstrijden, welke door corona allemaal wegvielen. Voor mij persoonlijk was de motivatie op de trainingen er wel, al wil je natuurlijk ergens naartoe werken. Het niet doorgaan van de mini competitie was dus ook wel een extra domper, al zat het er wel aan te komen. Ik denk dat Erwin, Peter en Sven ook wel een compliment verdienen voor de manier waarop zij binnen alle maatregelen de trainingen voor ons hebben gefaciliteerd.

We hopen natuurlijk weer op een ‘normaal’ seizoen. Hoe kijk je aan tegen de huidige selectie en staf? En wat zijn je verwachtingen voor het komend seizoen?

Op de eerste trainingen merkte ik meteen dat de huidige selectie en staf gretig is om er -na 2 teleurstellende seizoenen- een mooi seizoen van te maken, waarin we gaan voor het hoogst haalbare. We hebben er een aantal versterkingen bijgekregen, die zeker iets toevoegen aan het elftal. De verwachtingen voor het komend seizoen zijn dan ook hoog, ik vind sowieso dat ON een club is die elk seizoen voor de eerste plaats in de 1e klasse moet kunnen strijden. Makkelijk zal het zeker niet worden, want het niveau ligt hoog in onze competitie en daarbij zijn er ook een aantal clubs die zich behoorlijk hebben versterkt. Ik hoop alle supporters snel weer te zien langs de lijn en dat we ze kunnen vermaken met mooi voetbal!

Erwin bedank voor je medewerking aan dit interview. Laten we hopen dat onze club dit jaar weer mee kan doen om de hoogste plaatsen.

Verdien €50