Komende zaterdag speelt Oranje Nassau tegen Be Quick 1887. Met een beetje fantasie zou je deze club onze buurman kunnen noemen. In ieder geval is het dan wel een bekende buurman.

Door Siemon Aikema

Be Quick 1887 is, denk ik, al wat verder in de voorbereiding dan Oranje Nassau. De mannen van trainer Steven Wuestenek spelen volgende zondag al hun eerste competitiewedstrijd tegen TOGB. Oranje Nassau start de competitie pas op zaterdag 25 september en zit nog aan het begin van de voorbereiding. Ik verwacht, dat Be Quick al wel een beetje toegegroeid is naar het basisteam.

In de oefencampagne speelde Be Quick tot nu toe drie keer. Tegen hoofdklasser Buitenpost werd er met 3-1 gewonnen. Verrassender was de overwinning in de uitwedstrijd tegen derde divisionist ACV (1-3). Afgelopen zaterdag liepen de Esserbergbewoners tegen een 0-2 nederlaag op tegen hoofdklasser ONS-Sneek. Oranje Nassau heeft tot nu toe nog maar één wedstrijd gespeeld. Tegen NEC Delfzijl werd het 3-3.

Be Quick en Oranje Nassau hebben een lange geschiedenis als het gaat om onderlinge oefenduels. Ik vond zeven verschillende thuiswedstrijden voor Be Quick. De thuisploeg won van die ontmoetingen vier keer. De grootste overwinning was in 1994 toen ze met 4-0 wonnen. Oranje Nassau slaagde er alleen in 2005 in om met een overwinning terug te keren (2-3). De overige wedstrijden eindigden gelijk. Vorig seizoen speelden beide ploegen twee keer tegen elkaar. Bij de opening van ons kunstgrasveld won Be Quick met 2-1 en later dat jaar (in september) werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

De selectie van Be Quick 1887 kent volgens mij 10 nieuwe namen. Zeven van deze spelers komen over van Be Quick 021, waaronder Marshelon Pourier zoon van onze oud- assistent Marshall. Thom van Rotterdam komt over van FC Groningen O21, Ken Raghoebar (oud jeugdspeler) van Cambuur Leeuwarden en Pierre Semudenge had vorig seizoen geen club. Vertrokken zijn onder andere Youri en Dylan van Arkel (vv Groningen) en Martijn van Roeden (vv Oerterp).

Voor komende zaterdag verwacht ik dat Oranje Nassau anders speelt dan afgelopen zaterdag. Persoonlijk verwacht ik bijvoorbeeld drie van de spelers die er zaterdag niet bij waren nu wel op het veld. Voor trainer Heerlijn zal het belangrijk zijn om te zien in hoeverre Oranje Nassau mee kan komen met deze tegenstander. En hoe ver de ploeg is in de ontwikkeling.

Be Quick 1887- Oranje Nassau wordt gespeeld op Sportpark de Esserberg. Om 14.30 wordt er afgetrapt.

Verdien €50