Of het het ongebruikelijke tijdstip was, of dat het ergens anders aan lag, weten we niet. Maar de toeschouwers zagen een wedstrijd waarin tweedeklasser NEC Delfzijl op veel momenten zeker niet onder deed voor de thuisclub.

Door Siemon Aikema

Het was een dag waarop de aandachtige toeschouwer kon genieten van de zon op het sportpark. Maar over het spel van de oranjehemden zullen ze waarschijnlijk minder tevreden zijn. ON trainer Erwin Heerlijn koos voor een team waarin alle spelers die de afgelopen week hadden getraind een plek kregen. Dus ook de spelers die in principe geen officiele wedstrijden zullen spelen. Hij deed dit om in deze fase de selectie niet te veel te belasten. Ik denk dat mede daardoor het spel van Oranje Nassau niet altijd even goed was. ON kreeg in de eerste helft wel enkele kansjes maar het was NEC dat in de eerste helft op voorsprong kwam door een doelpunt van aanvoerder Quirijn Boelens. 

De zelfde speler maakte vlak na rust ook het tweede doelpunt. En toen Brend Hansen de 0-3 maakte leek er voor de thuisclub een vervelende uitslag in het verschiet te liggen. Daar dacht aanvoerder Rhobin Brander anders over. Wat die aanvoerder van NEC kan moet ik toch ook kunnen leek hij te denken. Ver in de tweede helft lukte hem dat ook. En daarom stond het ineens 2-3. Het slotakkoord was voor de broer van de aanvoerder. Kevin wilde ook graag een beter resultaat en dus maakte hij vlak voor tijd 3-3. Jelle Bouma en Rick Boyer maakten hun debuut voor Oranje Nassau. Een andere debutant, Caram Alves moest al vroeg in de wedstrijd afhaken door een blessure. Ruendel Martina maakte na een afwezigheid van twee seizoenen zijn rentree.

Conclusie: Gelukkig begint de competitie nog niet en heeft ON nog tijd om aan het team te bouwen. Of, zoals een toeschouwer opmerkte, het was een slechte generale. Maar dan volgt vaak een betere echte uitvoering.

Volgende week zaterdag speelt ON de tweede wedstrijd in de oefencampagne. Op de Esserberg is dan Be Quick 1887 de tegenstander. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor