Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Komende zaterdag speelt Oranje Nassau voor het eerst sinds oktober 2021 weer een wedstrijd. En ook al is het een vriendschappelijke, velen zullen uitkijken naar dat moment. Eerste tegenstander is NEC Delfzijl.

Door Siemon Aikema

NEC Delfzijl is een aantal jaren geleden ontstaan uit een fusie tussen Neptunia en Eems Boys. Onze hoofdtrainer Erwin Heerlijn was de eerste trainer van deze nieuwe club. Heerlijn promoveerde in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer met een kampioenschap naar de tweede klasse. Daar spelen de Delfzijlsters nog steeds.Sinds vorig seizoen is de ons welbekend Marshall Pourier de nieuwe trainer. Hij volgde Kees Pranger op, die na drie seizoenen overstapte naar VEV’67. In zijn eerste seizoen speelde het team van Marshall uiteraard weinig wedstrijden. Toch mag bijvoorbeeld de overwinning in de bekerwedstrijd tegen zondag-eersteklasser Gomos hier niet onvermeld blijven (2-3).

NEC en Oranje Nassau speelden voor zover mij bekend nog nooit eerder tegen elkaar op sportpark Coendersborg. Op sportpark Centrum, de thuishaven van NEC Delfzijl, kwamen beide ploegen twee keer in actie tegen elkaar. In januari 2020 won Oranje Nassau met 7-0. In augustus 2018 werd het in de voorbereiding op het seizoen18/19 een 4-0 overwinning voor de Oranjehemden.

Ik ben benieuwd, hoe sterk Oranje Nassau dit jaar zal zijn. Er zijn een drietal nieuwe gezichten in de selectie. De eerste wedstrijd zal ongetwijfeld nog niet de juiste kracht van het team laten zien. Oefenwedstrijden zijn er immers voor om ervaringen op te doen. Toch hoop ik, dat Oranje Nassau vanaf de eerste wedstrijd het publiek weet te vermaken met attractief voetbal. We gaan het met zijn allen afwachten.

De wedstrijd van komende zaterdag begint op een ongebruikelijk tijdstip. Om 13.00 uur zal er worden afgetrapt. Publiek is welkom, tenminste wanneer men de geldende coronaregels in acht wil nemen. Volgende week zaterdag gaat ON naar stadion Esserberg voor het tweede oefenduel tegen Be Quick 1887.

Verdien €50