Donderdag 5 augustus start de eerste selectie van Oranje Nassau met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Uiteraard hopen we dat dit seizoen wel kan worden afgemaakt.

Door Siemon Aikema

In de selectie van Oranje Nassau zijn in vergelijking met het vorig seizoen enkele veranderingen. Sonson Lyklama (Jubbega), Josha Ottens (Buitenpost) en Lars van der Sluis (vv Groningen) zijn er niet meer bij. Caram Carneiro Alves is in de loop van het seizoen gekomen. In 2019/2020 speelde hij voor het collegeteam van de Lubbuck Christian University in de USA. In maart 2021 hebben we Caram uitgebreid voorgesteld middels een interview. Ruendel Martini is terug van weggeweest. Hij speelde de afgelopen twee seizoenen voor ONS Sneek. Van dezelfde club kwam Rick Boyer over. Tenslotte kwam Jelle Bouma van ONR Roden. Rick en Jelle hopen we later uitgebreider voor te stellen. Ook met Ruendel willen we nog een interview afnemen.
De afgelopen seizoenen begon de selectie altijd met drie trainingen per week. Trainer Erwin Heerlijn meldde deze keer dat de selectie in ieder geval twee keer per week gaat trainen op dinsdag en donderdag. Op de maandag wordt er nog gekeken naar de invulling. “Dit heeft”, zo zei hij, “te maken met belasting na twee van zulke seizoenen.”
Naast de trainingen staan er nog vier oefenwedstrijden gepland in aanloop naar de bekercompetitie. NEC Delfzijl, Be Quick 1897, ACV en Velocitas 1895 zijn hierbij de tegenstanders.
Het schema is als volgt:

14 augustus Oranje Nassau - NEC Delfzijl 13.00 uur
21 augugstus Be Quick 1887 - Oranje Nassau 14.30
24 augustus ACV - Oranje Nassau 20.00 uur
28 augustus Oranje Nassau - Velocitas 1897 15.00 uur


Daarna volgen op 4,11 en 18 september de bekerwedstrijden. Zie hiervoor het artikel over de bekerreeks elders op de site.

Verdien €50