Nog ruim een maand, dan gaat het voor Oranje Nassau eindelijk weer om het echie. Bijna elf maanden na de laatste competitiewedstrijd tegen Bergum op 10 oktober 2020 beginnen de stad-Groningers op zaterdag 4 september de bekerreeks met een uitwedstrijd tegen ASVB uit Blijham.

Door Siemon Aikema

Naast ASVB komt ON ook uit tegen SV Bedum en VKW uit Westerbork. In tegenstelling tot vorig seizoen spelen de mannen van Heerlijn dit jaar slechts één keer op Coendersborg. De twee andere wedstrijden zijn uitwedstrijden. De ploegen zullen er ongetwijfeld veel zin in hebben om weer met het voetbal in (beker)competitieverband te beginnen.

ASVB speelde eind vorige eeuw 7 jaar in eerste klasse. In die tijd werd er vaak wat neerbuigend gedaan over de club uit Blijham, maar toch wisten ze zich steeds te handhaven. Hoogtepunt was de derde plaats in het seizoen 1994/1995 In 2000 en 2001 degradeerde de ploeg twee keer op rij. Dieptepunt in deze eeuw was de degradatie in 13/14 naar de 4e klasse. Sinds 19/20zijn de mannen weer terug inde tweede klassse. De selectie bestaat vooral uit spelers, die hun leven lang al bij ASVB spelen. Trainer is Jordin Louwes. Hij gaat beginnen aanzijn tweede seizoen.

VKW staat onder leiding van trainer Karlo Meppelink, die we nog kennen van zijn periode bij HZVV. Meppelink begint aan zijn derde seizoen. De Westerborkers hebben de afgelopen tien seizoenen zes keer in de eerste klasse gespeeld en vier keer in de tweede klasse. Ze speelden voor het eerst op dit niveau in 2002, maar dat bleef beperkt tot één seizoen. Ook het seizoen 06/07 speelden de Westerborkers op dat niveau. Daarna volgde een periode van afwisselend de tweede en de eerste klas. Sinds 2018 speelt VKW weer op niveau van de eerste klasse, waarbij ze in het debuutseizoen bijna via de nacompetitie promoveerden naar de hoofdklasse.

SV Bedum speelt sinds 2019 weer in de tweede klasse. In het seizoen 2018/2019 speelden de Bedumers, toen nog onder leiding van trainer Remy van der Wal in Groningen gelijk tegen Oranje Nassau. Robbie Wenting is de nieuwe trainer. SV Bedum is het team war twee spelers met een ON-verleden (Richard de Boer en Roy Mertens) spelen. ON’er Rick Wiersma heeft in zijn jeugd gespeeld voor CVVB de voorloper van SV Bedum.

Hieronder het volledig programma voor Oranje Nassau

4 september ASVB               -  Oranje Nassau 17.00 uur
11 september Oranje Nassau -  SV Bedum 15.00 uur
18 september VKW                 -  Oranje Nassau 17.00 uur

Verdien €50