Wat al een beetje in de lucht hing is nu met zekerheid te stellen: het mini-toernooi van ACV, Be Quick, Harkemase Boys, ONS Sneek, Sneek Wit Zwart en Oranje Nassau gaat definitief niet door.

Door Siemon Aikema

De KNVB heeft aangegeven, dat er geen seniorenvoetbal zal worden gehouden tot het nieuwe seizoen. Doordat de versoepelingen van de regels niet spoedig komen is het onmogelijk regionale wedstrijden te organiseren, zo laat de voetbalbond op hun site weten.

Volwassenen vanaf 27 jaar mogen in ieder geval tot 18 mei niet met de groep meetrainen. Zij mogen hooguit in viertallen trainen. Wanneer er wel weer met iedereen getraind mag worden, moet er door een club volgens de bond twee tot drie weken worden uitgetrokken om wedstrijdfit te worden. Dan zou er op zijn vroegst 5 juni gestart kunnen worden en dat is te laat. Daarnaast verwacht de KNVB niet dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.

Dit alles zal waarschijnlijk betekenen, zeker gezien de start va het vakantieseizoen in Noord (10 juli),dat de teams van Oranje Nassau pas na de zomervakantie weer de wei in mogen. Het is helaas niet anders. We houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte.

Via deze link het volledig verhaal van de KNVB

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor