Tijdens de coronaperiode is er in het clubhuis vele uren gewerkt door een aantal mensen. Meestal waren het dezelfde mensen zoals Aaldrik Ruitinga, Henk de Jonge [altijd aanwezig], Wiebe Schoonhoven, John Mooibroek, Henk Kwant etc. etc 

Door Bob van Wilgen

Onderdeel was de grote klus wat de kleding betreft. Met Han Vernooys is er een selectie gemaakt van de kleding welke was opgeslagen in een apart vertrek. En dat betrof een groot aantal shirts, broeken kousen en trainingspakken. Er is veel werk verricht om hiervan een selectie te maken. Punt was echter: wat moet er moet deze kleding gebeuren. Nadat de kleding was geselecteerd moest er nog een adres gevonden worden alwaar deze spullen naar toe gezonden zouden worden. 

Gelukkig hadden we twee adressen waar men hier veel belangstelling voor had. Bij Han Boonstra kon met een groot aantal spullen kwijt daar hij als Procuma [van de CGK] wel precies wist wie er belangstelling had nl. in Hongarije [Kindertehuis] en Roemenië. Een afspraak was snel gemaakt. Men was bijzonder dankbaar dat zij een aantal kledingstukken konden meenemen en versturen.

Binnen Oranje Nassau is een organisatie die acties voert voor Sierra Leone. Zo was er enkele jaren geleden een actie met rugzakjes die via de scholen met spullen werden gevuld en gezonden naar dat verre land in Afrika. Deze groep vrijwilligers met o.a. Simon van Huis en Paul van Wilgen wilden wel graag kleding voor de kinderen in Sierra Leone. In dat land is er veel armoede en met name bij de kinderen. Je kunt je voorstellen dat de kinderen daar erg blij mee waren. Bijgaand een foto waarop enkele kinderen staan met de gezonden kleding.De kinderen waren, zo mochten wij vernemen, bijzonder dankbaar voor deze kleding.

IMG 20210330 WA0001

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor