Ruendel Martina keert komend seizoen terug bij Oranje Nassau. De 22-jarige spits vertrok in 2019 naar naamgenoot ONS Sneek, waar hij 2 seizoenen speelde. In het eerste seizoen was dat in de derde divisie en het afgelopen seizoen in de hoofdklasse. In competitiewedstrijden kwam hij in totaal 5 keer tot scoren. Vanwege blessures moest hij meerdere wedstrijden missen. Ruendel is een vaardige en behendige spits die zowel in de punt als op de (linker-)flank goed uit de voeten kan.

image003

Nadat hij eerst de opleiding Sport & bewegen n het Alfa College afrondde studeert Martina (op bovenstaande foto links stijlvol in actie voor Oranje Nassau in de thuiswedstrijd tegen Gorecht in het seizoen 2018-29019) nu Social Work (eerste jaar) aan de Hanzehogeschool in zijn woonplaats Groningen.

Ruendel is zijn voetbalcarrière op jonge leeftijd gestart bij GVAV Rapiditas. Vervolgens bracht hij vanaf zijn 12e 3 jaar door bij de jeugd van FC Groningen om daarna te verkassen naar Be Quick 1887 waar hij in de hoogste jeugdelftallen speelde (t/m O19). In 2017 kwam Ruendel voor de eerste keer naar Coendersborg. Hij speelde 2 seizoenen voor onze hoofdmacht, en met name in zijn tweede jaar maakte hij een ijzersterke indruk wat o.a. tot uiting kwam in 18 competitiegoals. Interesse van hoger spelende clubs was vanzelfsprekend en Ruendel koos voor een vertrek in de zomer van 2019 naar Sneek (vergezeld door Tyson dos Santos die toen dezelfde route ging).

Oranje Nassau en Ruendel hebben in de voorbije jaren altijd goed contact gehouden. Omdat de tevredenheid over zijn rol in Sneek afnam zagen trainer Erwin Heerlijn en de TC hun kans schoon om het gesprek met Ruendel over een terugkeer aan te gaan. Dat gesprek over team, speelwijze en ambities beviel van beide kanten goed en dus besloot Ruendel om terug te keren bij Oranje Nassau. En daar zijn technische staf en TC zéér verguld mee! Ook Ruendel zelf heeft er zin in: ‘ik heb gekozen voor ON omdat ik vooral kampioen wil worden, want ON hoort in de hoofdklasse thuis en met dit team kan dat!’

Ruendel heeft -in goed overleg met ONS- besloten de overstap per direct te maken. Die mogelijkheid diende zich aan toen duidelijk werd dat de competities dit seizoen niet worden uitgepeeld. Vanaf nu traint hij mee bij de Coendersborgbewoners en ook in de (oefen-)wedstrijden die voor de zomer nog worden afgewerkt is hij inzetbaar.

Verdien €50