Velen zullen zich afvragen, of er dit seizoen nog wel weer wordt gevoetbald gaat worden bij de amateurs. In ieder geval is het uitgesloten, dat de huidige competitie wordt uitgespeeld.

Door Siemon Aikema

Eerder schreef ik al eens over de twee mogelijkheden om de competitie toch nog af te maken. De KNVB heeft in ieder geval nog niet besloten, dat de stekker er helemaal uit gaat. Op hun site lezen we dat ze afwachten tot de volgende persconferentie waarin het kabinet mogelijk nieuwe perspectieven biedt. Het zou zo maar kunnen gebeuren, dat er helemaal geen competitiewedstijden meer mogelijk zijn. Volgens de bond zou de start uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april moeten zijn. Of dat haalbaar is moet worden afgewacht. Wellicht dat dan de bekercompetitie toch nog kan worden gespeeld, maar daar hoor je eigenlijk niemand over.

We zullen dus nog even eten afwachten wat de KNVB zal beslissen. Persoonlijk denk ik, dat de competitie 20/21 op geen enkele manier wordt afgemaakt. Maar hoe kom je dan als club de komende periode toch door. Enkel en alleen maar oefenwedstrijden spelen lijkt niet heel erg aantrekkelijk. In Oost is men in ieder geval al bezig met een alternatief. Op initiatief van WHC en Genemuiden spelen deze clubs samen met Berkum, Flevo Boys, Staphorst en Urk een volledige competitie in de maanden mei en juni. Het speelschema is al klaar en gepubliceerd. Ook in Groningen is er een initiatief OOGTV meldde dat Bert Vos (vv Winsum) en Robert Groninger (PKC) bezig zijn een eigen competitie op te zetten. Naast PKC en Winsum doen, volgens dat zelfde bericht, VVG, Velocitas, GRC, Gorecht, Pelikaan S en NEC Delfzijl mee.

In dit rijtje ontbreekt Oranje Nassau. En omdat ik nieuwsgierig van aard ben heb ik wat navraag gedaan. Oranje Nassau is wel benaderd voor deze Groninger  competitie maar heeft daar nog niet bij aangehaakt. Uit welingelichte bronnen weten we dat de club bezig is met een aantal andere verenigingen. Op dit moment zit dat nog in een beginstadium. Daarom kunnen er nog weinig mededelingen worden gedaan. De organisator heeft toegezegd me op de hoogte te houden. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Blijf ook in deze tijd de site dus volgen!

Verdien €50