Ons bereikte het bericht, dat op zondag 27 december Kees van Duinen is overleden. Kees is 84 jaar geworden. De laatste jaren verbleef hij in verzorgingstehuis De Brinken.

Door Siemon Aikema

Niet iedereen binnen Oranje Nassau zal zich Kees herinneren. Maar de mensen van de oudere generatie zullen deze markante, aardige man zeker nog niet zijn vergeten. Hij was jarenlang vaste supporter van Oranje Nassau. Ik zie hem nog zitten op het bankje bij het hoofdveld. Als je hem aansprak keek hij even wie je was. “Help me even, wie ben je ook alweer?” En als je dan je naam noemde zei hij: ” o ja nu zie ik het weer.” In de laatste jaren was Kees wel eens een keer te laat voor het begin van de wedstrijd. “Ja de gezinsverzorging was weer laat” zei hij dan. In die tijd kwam hij met de bus naar Coendersborg. Hem thuis brengen, wat ik wel eens voorstelde, hoefde niet, Kees kon wel met de bus.

Kees kwam ik later, toen hij al een tijd niet meer bij Oranje Nassau kwam, tegen in de Brinken. Altijd in voor een praatje, nadat je had gezegd wie je was. Ik herinner me nog hoe blij hij was met het jubileumboek van 100 jaar Oranje Nassau dat ik voor hem mee nam. In de jaren daarop kreeg hij ook nog de presentatiegids. Volgens zeggen zei hem dat wat minder. Maar hij kon wel herinneringen op halen aan bijvoorbeeld Simon van Huis en Engel Antonides. Als je dan doorvroeg, kwamen er nog wel meer namen uit het verleden bij hem naar boven, hoewel hij de laatste tijd wel wat vergeetachtig was. Op de reünie van 100 jaar Oranje Nassau in januari 2018 was Kees ook aanwezig, samen met zijn zus Dineke en zijn broer Gabe. Dat was de laatste keer dat hij bij Oranje Nassau was, maar wat genoot hij van al die mensen daar.

Komende zaterdag is er om 10 uur een samenkomst in de Refajahkerk in Groningen. Daarna wordt Kees begraven op Selwerderhof. Zoals iedereen zal begrijpen zijn de samenkomst en de begrafenis besloten. De dienst in de Refajahkerk is vanaf 10.00 uur wel online te volgen op www.kerkdienstgemist.nl

We wensen Klaas, Dineke en Tjaard en Gabe en Ina en verdere familie veel sterkte om het verlies van Kees te verwerken.

 

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor