Het was vanmiddag geen ramp dat er geen publiek mocht zijn bij ON – Winsum. De enige die dit zal betreuren zal de ON penningmeester zijn. Misschien dat de wedstrijd leuker geweest was als er wel supporters waren geweest. De artiesten van vanmiddag schepten er plezier in om bijna alle beslissingen van het arbitrale trio aan te vechten. Het zou beter zijn om de hand in eigen boezem te steken. Het trio zal best een paar steekjes hebben laten vallen, maar oh, wat werd er slecht gevoetbald vanmiddag. Soms kan een 0 – 0 wedstrijd toch leuk zijn, maar deze had net zo goed telefonisch afgehandeld en verdeeld kunnen worden.

Door Bert Postma

Oranje Nassau – Winsum is eén van de wedstrijden per seizoen, waar altijd wat te beleven is. Vanmiddag leek het wel alsof het Koninklijk paar kwam kijken, zoveel beveiliging en pers was er aanwezig op sportpark Coendersborg. Het hoofdveld van ON werd aan alle in en uitgangen afgeschermd door nors kijkende mannen gehuld in oranje hesjes. Misschien een idee om een paar honderd te bestellen voor als straks iedereen weer welkom is. Het zal de spelers inspireren. De inspiratie en de wil was er wel en er werd ook best hard gewerkt door beide teams om een resultaat te halen. ON trapte af en had direct een overwicht. Winsum liet zich echter niet aftroeven en deed flink wat terug. Zoveel, dat Ard Veenhof (21e) en Tim Deelen (33e minuut) een gele kaart nodig hadden om de gasten te stoppen. Bovendien had Oranje Nassau pech dat reserve doelman Gerwen Bouwman er goed het oog in had en vast van plan was de nul te houden. Pas vlak voor rust had ON zijn eerste echte kans, maar de redding van Bouwman was perfect.

In de rust werd bij ON de licht geblesseerde Thijs Gerlofs vervangen door Frederik Specken. In de 48e minuut kwam ON goed weg, toen een mooie Winsum aanval een droomkans opleverde die echter op de paal belande. Er ontstond irritatie door de vele aangevochten beslissingen van scheidsrechter Martin Baar uit Groningen. Energie die beter in het spelletje gestoken kan worden. Bij Winsum lopen een paar spelers die perfect een vuurtje kunnen opstoken. Ga je als tegenstander hier op reageren, hebben zij hun werk goed gedaan. Scheidsrechter Baar had het druk en gele kaarten voor Frederick Specken, (ON) en Dave Bosgraaf (ON). Ook Hans Zwanenberg (Winsum) moest er aan geloven. Het gezeur om kaarten zou ook wat vaker beloond moeten worden, maar dan wel voor de aanvrager. Trainer Bert Vos van Winsum gooide wat frisse krachten binnen de lijnen. David Albert Villalta en Rick Schaaphok (met bult op het hoofd) werden vervangen door Max Heijnen en Thomas Kauw. Bij Oranje Nassau moest Youri Schuur plaats maken voor Joshua Richardson. In de 78e minuut schoot Dave Bosgraaf rakelings over het Winsumer doel. Iets wat te weinig gebeurde vandaag. In de 82e minuut werd de snelle Tim Deelen gewisseld voor Fokko Kronemeijer en kwam bij Winsum Steffen Vader nog in het veld voor Tim Hoff. Winsum was in de 89e minuut nog dicht bij de overwinning toen een venijnig schot op de kruising boven Erwin Heidekamp uiteen spatte. Beide kampen hadden graag de wedstrijd willen beslissen en zullen vinden dat ze er het meeste recht op hadden. De neutrale toeschouwer zou gevonden hebben dat 3 -3 leuker is dan 0 – 0, maar voor elk team een puntje voor de moeite verdiend.

Aanvulling van de auteur: Ongebruikelijk, maar ik wil toch nog even reagerenop mijn verslag hierboven.Ik schrijf niet graag over fouten van (amateur)scheidsrechters. Maar na het zien van de wedstridbeelden (ik had het zelf oo waargenomen) was er de bevestiging.. Overtreding was ver binnen de 16. Forse misser van de arbitrage. Kan gebeuren. Vraag me af wat de rol van de assistent in deze was. Jammer voor ON. Scheidsrechter zal ook balen na het zien van de beelden.

Tenslotte nog een link naar de foto's

 

Verdien €50

KNVB info ON1