´╗┐´╗┐Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!


Komende zaterdag gaat het eerste team van Oranje Nassau naar Damwoude. In de tweede ronde van de competitie is Broekster Boys de tegenstander van de mannen van Heerlijn, de Haan en van der Sluis

Door Siemon Aikema

Velen, niet alleen in Damwoude, zullen de confrontatie met Oranje Nassau in het vorig seizoen nog herinneren. Na een wedstrijd met veel strijd en emoties wist Oranje Nassau de wedstrijd winnend af te sluiten. Dat ging zeker niet zonder slag of stoot. Ondanks een ondertal van 9 spelers bouwde Broekster Boys de voorsprong na ruim 70 minuten uit naar 2-0. Maar uiteindelijk kwam er een 2-3 eindstand op het scorebord. Dit tot teleurstelling (en woede) van (een deel van) de toeschouwers. Zaterdag een nieuwe ronde met nieuwe kansen. De ploeg van trainer Patrick Zwart zal het nare gevoel van destijds graag wegspoelen.

Een hoofdrolspeler in de zojuist gememoreerde wedstrijd was keeper Sybren Terlouw. Sybren is er zaterdag niet meer bij, hij is vertrokken. Daarnaast vertrokken of stopten ook nog enkele andere spelers. Kas Huizinga bijvoorbeeld is gestopt en onder andere Frits Dantuma en Rienk de Haas zijn vertrokken. Zwart moet het vooral doen met de blijver en enkele spelers die naar de eerste selectie zijn doorgestroomd. Van Burgum kwam Abe Koopman over Volgens onze informatie is hij de enige nieuweling. Koopman debuteerde zaterdag jongstleden in competitieverband tegen Winsum. Broekster Boys overleefde de voorronde van de beker. Na een teleurstellend gelijkspel tegen Fean’58 (2-2) werd er afgerekend met twee stad-Groninger ploegen GRC (6-3) en GVAV Rapiditas (2-4). Afgelopen zaterdag werd de eerste competitiewedstrijd verdienstelijk gelijkgespeeld tegen Winsum. Broekster Boys kwam er in de eerste helft volgens hun verslaggever nauwelijks aan te pas, maar sloot toch af met een 1-1 ruststand. In de tweede helft ging het beter met de Damwalders, toch kwamen ze weer achter. Pas in de 90’minuut wist de ploeg van Zwart via een strafschop gelijk te maken. De verslaggever van de mannen uit Damwoude keek ook al even vooruit naar komende zaterdag. Eén zwaluw maakt nog geen zomer zo betitelde hij de ruime overwinning van Oranje Nassau. Verder schreef deze verslaggever dat Broekster Boys ook eerder al eens dichtbij een overwinning op de Groningers was. Maar zo lezen we verder, de ploeg heeft met Deelen en Careman twee levensgevaarlijke spelers in huis gehaald. Hij is er dan ook niet helemaal gerust op. “Wordt het alle hand on dek of zit er een verrassing in het vat,” zo eindigde het verslag. Dat laatste kan natuurlijk altijd. Oranje Nassau heeft het vaak moeilijk met de mannen uit Damwoude. De rood/zwarten zullen ongetwijfeld fel van leer willen trekken tegen de ploeg die op doelsaldo op de eerste plaats staat.

Kijken we naar statistieken, dan heeft de wedstrijd Broekster Boys – Oranje Nassau een lange geschiedenis. Sinds het seizoen 76/77 hebben beide ploegen dertien keer in competitieverband tegen elkaar gespeeld. Daarvan won de thuisclub vier keer en de Groningers zeven keer. De overige drie wedstrijden werden een gelijkspel. De laatste overwinning van Broekster Boys was in het seizoen 96/97. Toen werd voor de derde keer op rij gewonnen, dat jaar met 5-0. Al eerder memoreerden we de laatste wedstrijd, die een overwinning voor Oranje Nassau opleverde door doelpunten van Fokko Kronemeijer, Dennis Molema en Youri Schuur.

Oranje Nassau heeft in de laatste vier wedstrijden (3x beker en 1x competitie) laten zien dat het over veel scorend vermogen beschikt. Maar liefst twintig keer werd er gescoord. Een mooi gemiddelde. Afgelopen zaterdag lukte dat scoren in de eerste helft nog wat minder, maar in de tweede helft was het weer vijf keer raak. Maar buiten de doelpunten liet Oranje Nassau ook goed voetbal zien. Hoewel na de wedstrijd werd gevraagd of ON nu zo goed speelde of Leeuwarder Zwaluwen zo slecht. Oranje Nassau, zo vind ik, was gewoon veel beter dan de tegenstander. Bij vlagen lieten ze de Friezen alle hoeken van het veld zien. En wellicht speelden de Zwaluwen geen sterke wedstrijd, toch geef ik de credits aan de thuisclub.

Het voordeel van Oranje Nassau is, dat ze niet afhankelijk zijn van één veel scorende spits. De eerder genoemde twintig doelpunten werden gescoord door zeven verschillende spelers. Trainer Erwin Heerlijn en zijn staf hebben dus voldoende spelers, die kunnen scoren. En dan is Rick Wiersma nog niet eens fit genoeg om mee te doen. Ook dit seizoen is de concurrentie groot ondanks dat de selectie in aantal is teruggebracht. Uiteraard zullen we moeten afwachten wat de komende wedstrijden zullen brengen. We verwachten wel meer tegenstand in de komende ontmoetingen. Toch schat ik in, dat Oranje Nassau ook komende zaterdag kansen heeft op de overwinning. Ik hoop dat ze deze kansen ook weten te grijpen, daar heb ik overigens wel vertrouwen in.

De wedstrijd tegen Broekster Boys begint niet zoals eerder aangekondigd om 14.30 uur maar om 15.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op het Gemeentelijk Sportpark Damwoude, Lytsje Loane 124 in Damwald (Damwoude) Scheidsrechter Sam Tyler uit Assen is de fluitist van dienst. Zijn assistenten zijn de heren Johan Wesseling en Hessel Soldaat.