Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Het seizoen 2020/2021 kan beginnen. Teams hebben veel getraind en oefenwedstrijden gespeeld. De eerste fase van de bekercompetitie is afgelopen. Alle teams beginnen op 0 punten. Verwachtingen zijn bij veel teams hooggespannen. We zullen zien wat het gaat opbrengen.


Door Siemon Aikema

De eerste tegenstander voor Oranje Nassau is Leeuwarder Zwaluwen. De Friezen staan voor het tweede jaar aan de start van de eerste klasse. De insteek van de vereniging is duidelijk. Leeuwarder Zwaluwen wil weer een echt Zwaluwen-team worden, waarbij zoveel mogelijk jongens van de eigen club in het eerste spelen. Het hoeft je dan ook niet verwonderen, dat de opengevallen plekken vooral door eigen jeugd zijn ingevuld. Aan trainer Carlo Rietdijk, die zijn vijfde seizoen ingaat, de mooie taak om deze ontwikkeling in te zetten. Bij het team uit Leeuwarden is er wel wat aan routine ingeleverd. Maar wie de jeugd heeft, heeft de toekomst zo luidt het spreekwoord.

Van de tegenstander van zaterdag moeten we, denk ik, geen verwachtingen hebben in de trant van meedoen om de titel. Meer zal het accent liggen in opbouwen en vooral ook veilig spelen. Dan kan Leeuwarder Zwaluwen mogelijk op termijn weer mee doen om de bovenste plaatsen. Dat wil overigens niet zeggen dat het team van Rietdijk bij voorbaat kansloos is zaterdag. Een frank en vrij spelend jong team kan best voor verrassingen gaan zorgen. En de selectie heeft ook nog steeds zeer ervaren spelers zoals de gebroeders Musliu en aanvoerder Thomas Helfferich. De resultaten in de poulefase waren niet om over naar huis te schrijven. Zo werd in Dokkum kansloos verloren van tweedeklasser Be Quick Dokkum (6-1). Ook thuis tegen LAC Frisia was er een duidelijke nederlaag (0-4). De laatste bekerwedstrijd afgelopen zaterdag tegen tweedeklasser Stiens werd een 2-2 gelijkspel. Daardoor zijn de Leeuwarders uitgeschakeld in de beker. Maar bij een team in opbouw kun je ook niet alles verwachten.

Van de wedstrijd van zaterdagmiddag zijn er veel statistische gegevens. Oranje Nassau en Leeuwarder Zwaluwen komen sinds het seizoen 58/59 van de vorige eeuw al tegen elkaar uit. In totaal ontmoetten de teams elkaar twintig keer in Groningen. De thuisclub is statistisch zeker in het voordeel. Zij won twaalf keer, speelde vier keer gelijk en verloor even vaak van de Blauw Zwarten. De laatste overwinning van Leeuwarder Zwaluwen dateert al van 95/96, toen op 23 september 1995 met 3-1 werd gewonnen. De laatste ontmoeting tussen beide teams was in november vorig jaar met 2-0 door doelpunten van Walid Barhouss en Mitchell Schievels. De zege was trouwens nauwelijks verdiend, zo beschouwde trainer Erwin Heerlijn destijds na.

Het echte competitiewerk gaat komende zaterdag ook voor Oranje Nassau beginnen. Na drie nederlagen in oefenwedstrijden een gelijk spel en twee overwinningen in de beker moet Oranje Nassau nu in de competitie ‘aan de bak’. In ieder geval is de eerste plaats in de bekerpoule het eerste succes van de oranjehemden. Om mee te doen om de bovenste plaatsen in de competitie zou een goede eerste wedstrijd mooi meegenomen zijn. Het is beslist niet zo, dat men bij de thuisclub verwacht, dat ON zo maar even kampioen zal worden. Daarvoor is de concurrentie te groot. Maar de meeste spelers en stafleden, die ik heb gesproken verwachten vooraf toch dat hun ploeg zal meedoen om de bovenste plaatsen. En dat zullen de Groningers dan moeten waarmaken. Met de komst van Thomas Careman heeft Oranje Nassau weer een echte spits binnen de gelederen. Hij zal, zo is de algemene verwachting wel de nodige doelpunten kunnen scoren. Afgelopen zaterdag maakte hij er in ieder geval al twee, waaruit eentje uit een strafschop. Daarnaast is de terugkeer van middenvelder/verdediger Ard Veenhof en de komst van nieuweling Tim Deelen een versterking.

Oranje Nassau heeft volgens mij dit jaar een selectie, die kwalitatief zeker niet onderdoet voor het team van vorig jaar. Daarbij komt dat veel spelers gebleven zijn wat de teameenheid ten goede komt. Het trio trainers hoeft op deze manier minder nieuwe spelers in te passen. Qua routine is de thuisclub er door de terugkomst van Veenhof en Careman ook niet minder op geworden. Al met al zijn ook mijn verwachtingen voor deze wedstrijd en voor dit seizoen hoopvol. We mogen weer een mooi seizoen tegemoet gaan. Ik hoop, dat Oranje Nassau ons weer weet te boeien met goed voetbal En als er dan ook nog lustig wordt gescoord dan kan het seizoen niet kapot. Laten we hopen, dat mijn optimisme realistisch is. Ik heb er alle vertrouwen in!

Zaterdag om 15.00 wordt er afgetrapt op Sportpark Coendersborg. Scheidsrechter Robin Brinkman ut Drachten is de leidsman. Hij wordt geassisteerd door de heren Tuncay Balta uit Hoogezand en Marten Brouwer uit Zuidlaren.

Verdien €50