Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Hoewel de beslissing al bijna was gevallen, moest Oranje Nassau zaterdagmiddag op sportpark Coendersborg nog even de puntjes op de i zetten, om door te gaan in de beker. Dat die puntjes er halverwege al op stonden was voor het publiek jammer, want in de tweede helft viel er niet echt veel meer te beleven. Maar dit zijn de risico’s die je loopt in het poule systeem. Een voordeel is dat de trainers in de derde wedstrijd nog hun laatste mogelijk hebben om te experimenteren voor de competitie start.

Door Bert Postma

Oranje Nassau trok direct van leer en liet zien er nog wel even voor te willen voetballen en zou zeker geen genoegen nemen met een remise of kleine nederlaag. Er ontstonden vanaf de aftrap direct een paar goede mogelijkheden. Sneu was het voor Stadsparkspeler Remco Jonkman dat hij zich al in de 7e minuut moest laten vervangen door Jeroen van Gestel.

In de 13e minuut nam O.N. de voorsprong. Een listig lob/steek balletje werd opgepikt door Fokko Kronemeijer, die het leer beheerst langs Reza Amiri schoot. 1 – 0. Ondanks het grote overwicht en het prima spel van de thuisclub, duurde het nog tot in de 25e minuut dat aanvoerder Rhobin Brander de bal prachtig over de Stadspark keeper tilde, na een even fraai passje van de jarige Thomas Careman. 2 – 0. Oranje Nassau leefde zich uit in aanvallen, maar vergat te vaak de buitenspelregel en de assistenten Stef Verhagen en Martijn Brondijk moeten vanmorgen welhaast een beetje spierpijn in de vlag arm hebben. Toch kreeg de razendsnelle Tim Deelen de kans om vanaf de achterlijn de bal terug te leggen op Fokko Kronemijer die dan ook zijn tweede binnen mocht schieten. 3 – 0. Het aangeslagen SC Stadspark moest binnen een paar minuten nog een goal incasseren nadat Kronemeijer nu als aangever fungeerde en Careman de mistastende Amiri passeerde. 4 – 0. In de 33e minuut had een der Stadsparkers het genoegen om ON doelman Heidekamp tussen de benen door te spelen en te scoren. Helaas voor hem en zijn mannen ging ook hier het vlaggetje de lucht in en bleef het bij de ruststand 4 -0.

De tweede helft waren er logischer wijs de nodige wissels en veranderingen in de teams waardoor het allemaal wat slordiger en rommeliger werd. Ook de hier daar nogal pittige overtredingen, vooral van Jord Blokker, maakten het er niet leuker op. Scheidsrechter Bryan Huizinga kon het af met een paar gele kaarten, maar dat Blokker tegelijk met zijn maatjes kon douchen, had hij zeker mee aan de arbiter te danken. De wedstrijdbeelden moeten nog maar eens rustig bekeken worden.

Vermeldenswaardig uit de tweede helft zijn nog het stoppen van een strafschop door Erwin Heidekamp namens ON in de 63e minuut en de beter genomen strafschop van Thomas Careman. Ook namens ON. 5 -0.

Hier de foto's

En hier de video

Verdien €50