Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Oranje Nassau moest driemaal een voorsprong prijsgeven en speelde ietwat teleurstellend gelijk bij 2e klasser LTC uit Assen.

Door Bert Postma

ON wist uit ervaring dat het in Assen geen gemakkelijke klus zou worden om te winnen van het een klasse lager spelende LTC. Het is bekend dat de Assenaren een pittig duelletje niet uit de weg gaan. Dat bleek ook deze middag weer. De stevige enkelblessure die Joshua Richardson daar aan over hield was ook een beetje pech. Een steenhard inkomende verdediger van LTC, op de bal overigens, kraakte ook de pas weer herstelde enkelbanden van Richardson en de fisiotherapeuten van de Groningers kunnen weer opnieuw beginnen. Ook de enkel van Josha Ottens kreeg het te verduren en hij moest ook aan het eind van de wedstrijd sportpark de kreupel verlaten. Je vraagt je af, ook al zijn ze geoorloofd, zulke wilde charges nodig zijn in een bekerwedstrijdje. De jarige scheidsrechter Hasse Aartsen deelde meer cadeautjes uit dan dat hij ontving deze middag. Waar hij bestraffingen achterwege liet bij pittige overtredingen, waren er weer de nodige babbel kaarten. Ook zijn assistenten waren niet altijd even gelukkig bij het constateren en hanteren van de buitenspelregel.

LTC was het eerste kwartier gevaarlijk via haar vleugels en de daarbij behorende voorzetten en corners. Een stuk of vijf binnen 10 minuten, waar ON slechts twee van Tim Deelen kon noteren. Na dik twintig minuten volgde dan de keiharde actie op Richardson, die dan ook gewisseld moest worden door Ard Veenhof. Richardson zal vermoedelijk noodgedwongen weer een paar wedstrijden moeten missen. Spijtig voor hem dat daar a.s. dinsdag ook de oefenwedstrijd tegen Velocitas bij is. Zijn oude cluppie.

In de 34e minuut nam ON toch de leiding door een gemakkelijk gegeven strafschop. Frederik Specken voltrok het vonnis en hielp ON aan de leiding. Een minuut later mocht een LTC er uit frustratie en de daarop volgende overtreding de eerste gele kaart in ontvangst nemen.

Oranje Nassau begon beter te spelen en creeerde zich meer goede aanvallen, zonder dat er echter grote kansen ontstonden. Toch was het juist LTC dat vlak voor rust wel heel goedkoop aan de gelijkmaker kwam. Terwijl twee verdedigers samen met een Asser aanvaller zijn strafschopgebied binnenkwamen, verliet veel te laat keeper Heidekamp zijn doelgebied. Zijn black out werd dan ook netjes afgestraft door Imre de Jonge. 1 – 1. ON toonde veerkracht en wilde zo snel mogelijk het verloren terrein weer terug winnen en dat gebeurde dan ook in de 46e minuut door een fraai doelpunt van aanvoerder Rhobin Brander, die een nog mooiere aanval verzilverde.

Na 10 minuten in de tweede helft brak LTC over de rechtervleugel door en werd de bal hard en laag voor het ON doel geplaatst, waar ongelukkigerwijs Thijs Gerlofs de bal voorbij zijn eigen doelman schoof. Troost voor Gerlofs was dat de bal ook zonder hem en zonder twijfel ook in het doel was verdwenen. 2 – 2.

In de 60e minuut wisselde trainer Heerlijn Thomas Careman, Frederik Specken en Thijs Gerlofs voor Fokko Kronemeijer, Niels Stenekes en Youri Schuur. Twee minuten later was er geel voor Brander. In de 74 minuut werd David Voigd vervangen door Paul Bergtop.

Het volgende doelpunt was er weer een voor ON. Rhobin Brander nam de bal schitterend in een keer op de pantoffel na een uitstekend genomen corner. 2 – 3. Doelman Jesse Boertien kansloos. 2 – 3. ON zou dit uit moeten kunnen spelen, maar ONer Molema vergreep zich aan het shirt van een Assenaar binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter Hasse kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Hier was Richard Mulder de scherprechter en hij bepaalde de eindstand 3 – 3 door de pendel feilloos te benutten.

Hier de foto's en een link naar beelden verzorgd door LTC

Verdien €50