Het laatste verhaal en de laatste foto’s lieten U zien dat het veld bedekt was met een dikke bruine laag lava zand of steen. Of hoe U het ook noemen wilt. Wie ooit heeft uitgevonden dat dit de beste ondergrond voor een kunstgras-voetbal veld is, heeft het goed gezien. Als hij nu ook nog een gras soort ontdekt die ook echt naar pas gemaaid ruikt, krijgt van mij het hoogste cijfer. Ik pluk nu zaterdags een polletje gras en stop dat in mijn fototas. De neus wil tenslotte ook wat toch. Als mijn vrouw een heerlijk stukje vlees voor mij bakt, heb ik een half uur voor de maaltijd ook het idee dat ik aan een warming up bezig ben.

Door Bert Postma

Er is veel, ja heel veel gebeurt sinds aflevering 3 van Gras naar Kunstgras. Toen het ondertapijt van de grasmat gelegd moest worden was het zeer warm, met een enorm blauwe lucht en dus ook een sterke zonnestraling. Zelfs met zonnebril en cap, was het slecht werken. Na 10 minuten moest je echt je ogen weer resetten om verder die dag nog een krant te kunnen lezen. Respect voor de tapijt boeren. Na het onder tapijt de grasmat die al gedeeltelijk van de belijning was voorzien. De zij en achterlijnen stonden reeds zo strak op het kunstgras, dat het leek of onze locatie manager in de fabriek al aan het werk was geweest. De middenstip stond er gelukkig nog niet op, zodat Henk die ter plaatste mocht inplakken. Ja, U leest het goed, inplakken. In een eerdere aflevering heb ik het gehad over verven en spuiten met een mal. Niets van dit alles. Alle belijning en stippen stonden al op kunstgras en konden met een beetje zuiver uitsnijden en inplakken geplaatst worden. Mocht ik thuis ooit overstappen van laminaat op kunstgras weet ik bij wie ik zijn moet.

Na het veld werd de omheining geplaatst. Allemaal mooie systemen waar de mannen en een dame zich op mochten uitleven. Je moet vroeger wel een liefhebber van het beroemde Mecano geweest zijn om in dit vak terecht te komen. De betegeling en betonplaten werden gelegd. Ook onder zeer warme omstandigheden. Deze kerels gaan aan het eind van de dag niet meer naar de sportschool. Het plaatsen van de doelen en de dug outs was een fluitje van een cent. Even voor de jeugd…dat was een muntje, wat niet veel voorstelde. Dus het was een klein klusje.

Nog wel een flinke klus bleek het plaatsen van de lichtmasten. Soms blijkt dat niet alle werkzaamheden goed op elkaar afgestemd zijn en moesten er stukken ballenvangers gedemonteerd worden om de masten te kunnen plaatsen. Ook dat werd weer vakkundig opgelost.

Het was zover,dat de eerste spelers het nieuwe veld durfden en mochten betreden. Dit gebeurde door enkelen van de heren zo voorzichtig, dat het leek alsof ze zich het doorzakken op ijs van een nacht herinnerden. Na een poosje voelde het reeds prettiger en mocht Tim Deelen nadat hij beloofde de eerste ON goal te scoren even oefenen. Het is reeds gelukt en de eerste bekerwedstrijd werd ruim met 5 – 0 gewonnen van provinciegenoot Veendam 1894. Ondertussen is er ook al met kunstlicht getraind en het ziet er echt allemaal prachtig uit.

Er is veel gepraat, heel veel werk verricht door vakmensen, er gingen veel dingen goed, een paar iets minder, maar uiteindelijk is vooral door het werk van onze geweldige vrijwilligers een resultaat bereikt, waar de gebruikers van dit veld en de gemeente Groningen trots op mogen zijn. Ik wens U allen veel en sportief plezier op deze accommodatie. Wees er zuinig op. Geniet nog even na van de foto’s. Ze staan een beetje door elkaar, door het gebruik van meerdere camera’s en het steeds veranderen van positie, maar ik hoop dat U, ondanks het afwezig zijn toch een goede indruk krijgt van de werkzaamheden.

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor