De laatste drie jaar maken we ieder jaar weer kennis met de nieuwelingen. Dat zijn er dit jaar in verhouding minder dan andere seizoenen. Daarom dit jaar ook een nadere kennismaking met spelers, die al langer bij Oranje Nassau spelen. Vandaag is Niels Stenekes als eerste aan de beurt.

 

Niels

Door Siemon Aikema

Niels is 24 jaar, woont, werkt en studeert in Groningen, Hij speelt inmiddels al vier seizoenen voor Oranje Nassau, waarvan het eerste seizoen het meest in het eerste elftal. Mijn inschatting is dat zijn vader een supporter van hem is. Die vader zien we regelmatig langs de lijn bij de wedstrijden van Oranje Nassau.

Niels, ik begin ook bij jou bij het begin van de voetballoopbaan. Op welke leeftijd ben je begonnen met voetballen. En hoe is in de periode voor Oranje Nassau je carrière verlopen?

Op mijn 5e ben ik begonnen in de F-jes van v.v. Actief. Voordat ik 5 jaar werd wilde ik al erg graag op voetbal, maar helaas mag dit pas vanaf je 5e. Wel heb ik, voordat ik 5 jaar oud werd, nog een aantal maanden op ‘’kaboutervoetbal’’ gezeten. Tot mijn 16e heb ik bij v.v. Actief gevoetbald, waar ik in mijn laatste seizoen ben gescout door FC Groningen. Hier heb ik vervolgens 4 jaar gevoetbald (B1, A1 en de beloften). Hier heb ik het niet tot de 1e selectie weten te schoppen, waardoor ik ging studeren in Groningen en Oranje Nassau voor mij de beste optie was om te gaan voetballen. Helaas heb ik hier, vooral door blessures, weinig wedstrijden kunnen spelen. Daar gaat dit seizoen verandering in komen.

Je gaat het vijfde seizoen in bij Oranje Nassau. Kun je schetsen wat er in deze jaren is veranderd bij de club?

Dit vind ik een lastige vraag. Ik denk dat de club wat stabieler is geworden. Zeker de afgelopen jaren hebben we als 1e selectie een eigen speelstijl ontwikkeld, waar de trainer in grote mate verantwoordelijk voor is. Hopelijk zal deze speelstijl dit seizoen nóg meer naar voren komen.

Je bent één van die jongens die begonnen is bij Actief. Hoe komt het denk je dat zo veel spelers van deze club voor Oranje Nassau spelen/hebben gespeeld? En waarom heb jij in 2016 die overstap gemaakt?

De meeste jongens die in Eelde wonen voetballen natuurlijk bij v.v. Actief. Uiteindelijk zullen de meesten verhuizen naar Groningen in verband met studie en/of werk. Oranje Nassau is een (zaterdag)club op goed niveau, welke gezellig en warm overkomt, althans voor mij persoonlijk. Dat is voor mij de reden dat ik voor Oranje Nassau heb gekozen en ik denk dat meerdere oud-spelers van v.v. Actief dit kunnen beamen.

Heb ergens gelezen dat je een bijnaam hebt. Hoe kom je aan die naam Nelis?

Haha, dat is een goede vraag. Zolang ik mij kan herinneren heb ik deze bijnaam al en waar deze vandaan komt zou ik eerlijk gezegd niet weten.

Welk seizoen bij onze club is je tot nu toe het meest bijgebleven en waarom?

Puur op voetbalgebied mijn 1e seizoen. Dat seizoen begon met een verre uitwedstrijd in de voorronde van het KNVB bekertoernooi tegen OJC Rosmalen. Verder hebben we dat seizoen veel mooie wedstrijden mogen spelen in de hoofdklasse en heb ik persoonlijk veel wedstrijden kunnen spelen, in verhouding tot de seizoenen hierna. Wel blijft afgelopen seizoen mij, maar ik denk vrijwel de gehele selectie, het meest bij. Dit natuurlijk i.v.m. de Corona-crisis, een bizarre tijd. Plotseling was het voetbalseizoen voorbij en zagen we elkaar een hele poos niet. Uiteindelijk mochten we gelukkig toch nog een aantal weken trainen, op 1,5 meter afstand. Dit was voor iedereen erg wennen, maar dit werd gelukkig fantastisch opgepakt door iedereen en als selectie mochten we enorm blij zijn met onze trainers, die van elke training echt iets hebben weten te maken.

Studeer je nog? Zo ja wat studeer je. En anders wat voor werk doe je nu?

Momenteel studeer ik Vastgoed & Makelaardij aan de Hanzehogeschool. Ook ben ik werkzaam in deze branche. In de vakantieperiode werk ik 32-40 uur per week bij Rotsvast Groningen, een verhuurmakelaar. Wanneer de studie weer begint in september zal ik hier zeker blijven werken, maar wel wat minder uren per week.

Hoe kijk je aan tegen de huidige selectie en staf? En wat zijn je verwachtingen voor het komend seizoen?

Voor mij wordt dit het vijfde seizoen voor Oranje Nassau en dit seizoen maak ik voor het eerst mee dat we met een groot deel van de selectie bij elkaar blijven. Persoonlijk vind ik dit erg prettig en ik denk dat dit komend seizoen ook terug te zien is tijdens de wedstrijden. Ik ben erg blij met de huidige selectie en ook zeker met de gehele staf. Ik ben meer van de doelstellingen dan van de verwachtingen en met deze selectie, staf en het nieuwe kunstgrasveld moeten wij voor niks minder gaan dan het kampioenschap. En om toch een verwachting te uiten: Kampioen.

Van een oud voetballer van Oranje Nassau hoorde ik onlangs dat hij het eens was met de stelling een echte voetballer heeft modder aan zijn poten. Daarom nog de vraag wat jouw voorkeur heeft, kunstgras of natuurgras.

Mijn voorkeur gaat uit naar een mooi en strak grasveld. Helaas zien we dit maar weinig en als ik naar de voetballende kwaliteiten van onze selectie kijk, ben ik blij dat het hoofdveld van Oranje Nassau aankomend seizoen is voorzien van een mooie kunstgrasmat.

Wil je verder nog iets kwijt aan de volgers van Oranje Nassau?

Ik hoop dat iedereen zal genieten van ons spel dit seizoen, op de mooie, nieuwe kunstgrasmat en laten we vooral met zijn allen op een positieve manier richting het kampioenschap gaan!

Niels, van mijn kant hoop ik dat we als volgers van Oranje Nassau dit seizoen veel van je mogen genieten. Veel succes dit seizoen.

Verdien €50