Vandaag laten we de laatste speler aan het woord die als nieuweling aan de selectie is toegevoegd. Velen zullen Thomas Careman al kennen, het is voor hen dus meer een hernieuwde kennismaking. 

Door Siemon Aikema

DSC 9194

Thomas is 27 jaar, woont in Groningen en is accountmanager.   Vorig seizoen was hij speler van VVOG uit Nunspeet.   Afgelopen zaterdag debuteerde hij in de wedstrijd tegen   Veendam 1894 als invaller. Hij komt terug van een blessure, die hem lang aan de kant hield.

Thomas waar heb je zoal gevoetbald?

Ik ben begonnen met voetbal bij VV Actief. In de jeugd heb ik verder nog gespeeld bij FC Groningen. In de senioren heb ik ook voor verschillende clubs gespeeld: Actief, Oranje Nassau, Achilles 1894, Be Quick 1887, Harkemase Boys en VVOG.

Een mooi rijtje natuurlijk. Maar wat was voor jou het hoogtepunt in je carrière tot nu toe? En is er mogelijk ook een dieptepunt te noemen?

Deze vraag is niet echt heel lastig om antwoord op te geven. Dit is het seizoen 2017/2018 bij Be Quick 1887 geweest. Het hoogtepunt is eigenlijk het hele seizoen geweest, we hebben als groep in die periode heel veel meegemaakt, maar zijn eigenlijk nooit uit elkaar gevallen. De sfeer in een groep heb ik nog nooit zo meegemaakt. Dat we hetzelfde jaar degradeerde is voor mij persoonlijk wel een absoluut dieptepunt geweest. Voor Be Quick 1887 als club is de degradatie wel zeer positief geweest. Ze bouwen nu aan een jeugdig team wat, in mijn ogen, hoge ogen kan gaan gooien in de hoofdklasse dit jaar.

Wat is tot nu toe de beste trainer die je hebt meegemaakt en waarom vind je dat?

Dat is Theo ten Caat. Trainer die een uitstekende aanvallende voetbalvisie heeft en die individueel spelers beter maakt. Ik had een goede klik met Theo en hij heeft mij een stuk beter gemaakt als mens en voetballer.

Hoe heb je het vorig seizoen bij je club (van 2019/2020) ervaren?

Het vorig seizoen speelde ik bij VVOG. Dat seizoen heb ik als leerzaam ervaren. VVOG is een topamateur club in Nederland, waar alles goed is geregeld en de individuele klasse van de spelers erg hoog ligt. Ik ben natuurlijk langdurig geblesseerd geraakt waardoor het ook een lastige periode was.

Wat kan ON nog van deze club leren?

ON kan nog heel veel van deze club leren, maar dat lijkt me ook meer dan logisch. Van kleine tot wat grotere dingen. Vooral op organisatorisch vlak valt er nog wel veel te verbeteren. Het nieuwe kunstgrasveld is al een grote stap vooruit.

We zien het niet zo vaak de oud-ON’ers terug gaan naar Coendersborg. Waarom kom jij wel weer terug?

Ten eerste omdat ik een groot gedeelte van de spelersgroep al ken, er spelen een paar vrienden van me in, het lijkt me leuk om met de jongens samen op het veld te staan. Ten tweede ben ik zeer enthousiast geraakt door het hernieuwde project en vooral de nieuwe personen die dit project vormgeven.

Wat is je favoriete plek in het elftal?

Spits

Wat is je eerste indruk van de trainer/ de huidige selectie?

De trainer ken ik al wat langer van mijn tijd van Be Quick, de eerste indruk is uitstekend. Van de huidige selectie ken ik natuurlijk al een groot aantal spelers. Ik denk dat we een goede mix hebben van jong en oud. Als je kijkt naar ploegen in de eerste klasse hebben wij zeker een top 3 ploeg als het gaat om individuele kwaliteit. We moeten nu met ze alle gaan zorgen dat we een team gaan worden. Het is natuurlijk een groot voordeel dat een groot deel van de selectie is gebleven.

Wat zijn je verwachtingen voor het nieuwe seizoen?

Ik denk dat we als team voor het kampioenschap moeten gaan. 

Dat lijkt me een mooie doelstelling. Is er nog iets wat je tenslotte nog kwijt wilt aan de volgers van ON?

Ik hoop dat we samen een leuk en succesvol jaar tegemoet gaan!

Thomas dank je wel dat je de vragen wilde beantwoorden. Ik wens jou in ieder geval veel succes toe. En ik hoop dat het aantal van 101 competitiedoelpunten tot nu toe snel mogen worden uitgebreid. .

Verdien €50